dumpen

3 valkuilen bij online dating

Online naar de liefde zoeken is leuk en spannend. Niet voor niets is online dating razend populair! Je komt makkelijk met veel meer mensen in contact dan in het gewone, dagelijkse leven mogelijk zou zijn. Toch heeft online dating ook een paar valkuilen.

1. De valkuil van de illusie

Er is haast niets dat de fantasie zo prikkelt als online contact met een onbekende. Een handvol details, een paar bijzonder grappige of hartelijk aandoende regels zijn al voldoende om in het hoofd van de lezer een voorstelling van de ideale partner op te roepen – een zeer verleidelijke valkuil voor allen die op internet een partner zoeken.

Daarom kun je beter niet teveel tussen de regels door lezen en bij serieuze interesse het contact direct uitbreiden met telefonische gesprekken en een persoonlijke ontmoeting. En onthoud: het is voor niemand gemakkelijk om schriftelijk een goed beeld te geven van zijn/haar eigenschappen!

2. De valkuil van de foto

Wie hoopt op een relatie in het echte leven, moet bij een online flirt op tijd met een foto voor de dag komen. Kies deze weloverwogen: op je foto moet je niet acht jaar jonger of tien kilo lichter zijn dan je nu bent. Ook is het niet verstandig om in zwemkleding te poseren of een foto te sturen van jou met al je broers en zussen.

Let ook op dat je nieuwe contact zich overrompeld zal voelen als je hem/haar ongevraagd een hele hoop foto’s stuurt. Van jezelf, van je woonkamer, je bad, je kat… Een beetje te veel van het goede. Verklaar ook niet meteen in de tweede mail of in het tweede WhatsApp-berichtje de liefde. Kortom, loop niet te hard van stapel.

3. De valkuil van de grootspraak

Wat als je vreest wegens een “tekortkoming” afgewezen te worden? Het is inderdaad zo dat mensen die sterk afwijken van het gangbare ideaalbeeld – slank, hoogopgeleid, met een goede baan en onbetwistbare schoonheid -, de meeste hindernissen moeten nemen bij het zoeken naar een partner.

Het heeft echter weinig zin om dan maar leugentjes om bestwil te vertellen of ernstige “schoonheidsfoutjes” te verzwijgen (“ze heeft er toch niet naar gevraagd”). Op het internet kun je weliswaar eerst indruk maken met een mooie binnenkant, maar op een gegeven moment moet je jezelf toch laten zien en dan doet een afwijzing des te meer pijn. Wees dus altijd eerlijk.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Parship.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.