dumpen

3 valkuilen bij online dating

Online naar de liefde zoeken is leuk en spannend. Niet voor niets is online dating razend populair! Je komt makkelijk met veel meer mensen in contact dan in het gewone, dagelijkse leven mogelijk zou zijn. Toch heeft online dating ook een paar valkuilen.

1. De valkuil van de illusie

Er is haast niets dat de fantasie zo prikkelt als online contact met een onbekende. Een handvol details, een paar bijzonder grappige of hartelijk aandoende regels zijn al voldoende om in het hoofd van de lezer een voorstelling van de ideale partner op te roepen – een zeer verleidelijke valkuil voor allen die op internet een partner zoeken.

Daarom kun je beter niet teveel tussen de regels door lezen en bij serieuze interesse het contact direct uitbreiden met telefonische gesprekken en een persoonlijke ontmoeting. En onthoud: het is voor niemand gemakkelijk om schriftelijk een goed beeld te geven van zijn/haar eigenschappen!

2. De valkuil van de foto

Wie hoopt op een relatie in het echte leven, moet bij een online flirt op tijd met een foto voor de dag komen. Kies deze weloverwogen: op je foto moet je niet acht jaar jonger of tien kilo lichter zijn dan je nu bent. Ook is het niet verstandig om in zwemkleding te poseren of een foto te sturen van jou met al je broers en zussen.

Let ook op dat je nieuwe contact zich overrompeld zal voelen als je hem/haar ongevraagd een hele hoop foto’s stuurt. Van jezelf, van je woonkamer, je bad, je kat… Een beetje te veel van het goede. Verklaar ook niet meteen in de tweede mail of in het tweede WhatsApp-berichtje de liefde. Kortom, loop niet te hard van stapel.

3. De valkuil van de grootspraak

Wat als je vreest wegens een “tekortkoming” afgewezen te worden? Het is inderdaad zo dat mensen die sterk afwijken van het gangbare ideaalbeeld – slank, hoogopgeleid, met een goede baan en onbetwistbare schoonheid -, de meeste hindernissen moeten nemen bij het zoeken naar een partner.

Het heeft echter weinig zin om dan maar leugentjes om bestwil te vertellen of ernstige “schoonheidsfoutjes” te verzwijgen (“ze heeft er toch niet naar gevraagd”). Op het internet kun je weliswaar eerst indruk maken met een mooie binnenkant, maar op een gegeven moment moet je jezelf toch laten zien en dan doet een afwijzing des te meer pijn. Wees dus altijd eerlijk.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Parship.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam