Valentijnsdag doet singles extra verlangen naar nieuwe liefde

Hoewel bijna 60 procent van de singles zegt dat Valentijnsdag hen koud laat, blijkt dat deze dag wel degelijk gemengde gevoelens bij hen oproept. Zo laat meer dan de helft weten juist op 14 februari extra te verlangen naar een nieuwe liefde in zijn of haar leven. Daarnaast verklaart een kwart zich wel heel erg bewust te zijn van hun single-status op de dag van de romantiek. Dit blijkt ondermeer uit een korte steekproef welke werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl.

Verlangen & Jaloezie
Naast het verlangen naar een nieuwe relatie zegt ruim 40 procent dat Valentijnsdag ook wel romantische gevoelens bij hen oproept. Mits ze verliefd zijn uiteraard. Want een kwart is zich wel erg bewust van het feit dat ze niemand hebben om lief en leed mee te delen. Dit bewustzijn uit zich bij 11 procent door gevoelens van afgunst en jaloezie op leuke, verliefde stelletjes. Nog eens 14 procent van de vrijgezellen denkt met weemoed terug aan een van hun vorige relaties en zo’n 8 procent ziet er juist de humor van in en moet lachen om al die commerciële gekkigheid.

Wegdromen
Op de vraag aan wie men nu eigenlijk denkt op Valentijnsdag blijkt dat het merendeel van de singles, 32 procent, wegdroomt over de man of vrouw op wie men in stilte verliefd is. Een kwart fantaseert over een potentiële, nog volslagen onbekende, nieuw vlam en 17 procent denkt opmerkelijk genoeg aan zijn of haar ex-partner(s). Nog eens een kwart heeft geen last van dagdromen en neemt helemaal niemand in gedachten.

Actie & Reactie
Wat onderneemt de single eigenlijk op Valentijnsdag? Zo’n 66 procent doet in elk geval helemaal niets. Het populairste tijdverdrijf blijkt nog altijd het sturen van een kaartje naar een stille liefde (17%). Een enkeling maakt er op 14 februari serieus werk van en gaat actief op zoek naar een leuke date (7%). En het verwachtingspatroon? Dit blijkt min of meer overeen te komen met het eigen initiatief, want 56 procent verwacht ook niets te ontvangen. Een kleinere 16 procent koestert de stille hoop op een lief kaartje, mooi bloemetje of misschien zelfs een heuse, al dan niet anonieme, liefdesverklaring.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?