Valentijnsdag biedt singles weinig romantiek

12-02-2007 – Valentijnsdag biedt singles weinig romantiek

Op Valentijnsdag valt er weinig romantiek te beleven. Althans voor dat deel van de bevolking die het zonder partner moeten stellen. Slechts 12 procent verwacht een kaartje, bloemetje of ander cadeautje te ontvangen van een stille aanbidder. Dromen doet men natuurlijk wel. Ruim een derde hoopt op 14 februari een romantische attentie te krijgen. Dat blijkt uit een gehouden onderzoek van online magazine Singlessite onder duizend van haar bezoekers.

Sombere toekomst
Ook na Valentijnsdag ziet de toekomst er volgens hen niet zo rooskleurig uit. Ruim de helft denkt volgend jaar rond deze tijd nog steeds alleen door het leven te gaan. Van de overige ondervraagden ziet ruim een derde zich verwikkeld in een serieuze relatie. De laatste 13 procent laat weten tegen die tijd hopeloos, maar eenzijdig, verliefd te zijn.

Liefhebber of hater
Opvallend genoeg zijn er onder de ondervraagden relatief weinig ‘Valentijn-haters’ te vinden. Slechts 18 procent heeft een uitgesproken hekel aan dit fenomeen. De rest zweeft tussen neutraal en ware liefhebber in.

Romantische inslag
Wellicht omdat ze wel enigszins romantisch zijn ingesteld. Van alle geënquêteerden zou maar liefst 41 procent zelf wél een Valentijns-attentie sturen als er sprake was van een stille liefde. Ondanks dat blijft ruim driekwart de mening toegedaan dat Valentijn bij uitstek iets is voor stelletjes, niet voor singles.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten