cactus hartjes

Valentijn met de hand op de knip

We ontkomen niet aan Valentijn, of je het nu leuk vindt of juist niet. Daar de één er enorm veel zin in heeft en de uren aftelt, zo zal de ander willen dat het al zondagochtend is. Het is duidelijk dat bijna de helft van de Nederlanders iets doet aan Valentijn, maar wel met de hand op de knip. Dit blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl in samenwerking met Panelwizard onder 1.030 respondenten.

Populair met Valentijn

Uit de resultaten komt duidelijk naar voren dat een cadeau geven aan je stille liefde of partner de populairste geste is deze Valentijn (15%). Andere populaire activiteiten zijn uit eten gaan (14%), een valentijnskaart geven of versturen (11%) en thuis dineren (8%).

Valentijn met de hand op de knip

Veel Nederlanders zijn dus wat romantisch van plan, maar ook de liefde kent haar prijs. Van de geliefden die van plan zijn een cadeau te kopen voor de partner of date, blijken zes op de tien hier niet meer dan 25 euro aan te besteden. Mannen tasten hiervoor iets dieper in de buidel dan vrouwen. Mannen zitten hier eerder iets boven.

Zoeken naar kortingscodes

Opvallend is dat mannen met name de voorkeur geven aan het online kopen van een Valentijnscadeau, terwijl vrouwen hun cadeau liever shoppen in de winkelstraat. Daarnaast blijkt dat er online actief wordt gezocht naar kortingscodes. Iedereen wil best iets geven maar wanneer dat goedkoper kan dan is dat mooi meegenomen. Dit geld voor 1 op de 3 online kopers.  In de fysieke winkels wordt echter net zo hard geprobeerd te besparen door op zoek te gaan naar aanbiedingen en koopjes.

Wat men verwacht van elkaar

Mannen en vrouwen willen elkaar dus verwennen met romantische cadeaus en steken tijd in het vinden van het perfecte cadeau binnen het budget. Hoewel de meeste partners/geliefden elkaar een cadeau geven met Valentijn, blijken de verwachtingen anders te zijn.

1. een romantisch etentje (23%)
2. een bos bloemen (13%)
3. een hotelovernachting (10%)
4. een kaartje (9%)
5. een dagje weg (9%)

Man stille romanticus

In deze top vijf is wel een duidelijk verschil waarneembaar tussen de geslachten. Mannen blijken stille romantici te zijn.  Zij geven namelijk het liefst op de veertiende een romantisch etentje (28%) of een bos bloemen (16%) aan hun partner/geliefde. Vrouwen daarentegen laten hun liefde blijken door bijvoorbeeld een kaartje te sturen (11%) of een dagje weg te organiseren (10%).

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?