cactus hartjes

Valentijn met de hand op de knip

We ontkomen niet aan Valentijn, of je het nu leuk vindt of juist niet. Daar de één er enorm veel zin in heeft en de uren aftelt, zo zal de ander willen dat het al zondagochtend is. Het is duidelijk dat bijna de helft van de Nederlanders iets doet aan Valentijn, maar wel met de hand op de knip. Dit blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl in samenwerking met Panelwizard onder 1.030 respondenten.

Populair met Valentijn

Uit de resultaten komt duidelijk naar voren dat een cadeau geven aan je stille liefde of partner de populairste geste is deze Valentijn (15%). Andere populaire activiteiten zijn uit eten gaan (14%), een valentijnskaart geven of versturen (11%) en thuis dineren (8%).

Valentijn met de hand op de knip

Veel Nederlanders zijn dus wat romantisch van plan, maar ook de liefde kent haar prijs. Van de geliefden die van plan zijn een cadeau te kopen voor de partner of date, blijken zes op de tien hier niet meer dan 25 euro aan te besteden. Mannen tasten hiervoor iets dieper in de buidel dan vrouwen. Mannen zitten hier eerder iets boven.

Zoeken naar kortingscodes

Opvallend is dat mannen met name de voorkeur geven aan het online kopen van een Valentijnscadeau, terwijl vrouwen hun cadeau liever shoppen in de winkelstraat. Daarnaast blijkt dat er online actief wordt gezocht naar kortingscodes. Iedereen wil best iets geven maar wanneer dat goedkoper kan dan is dat mooi meegenomen. Dit geld voor 1 op de 3 online kopers.  In de fysieke winkels wordt echter net zo hard geprobeerd te besparen door op zoek te gaan naar aanbiedingen en koopjes.

Wat men verwacht van elkaar

Mannen en vrouwen willen elkaar dus verwennen met romantische cadeaus en steken tijd in het vinden van het perfecte cadeau binnen het budget. Hoewel de meeste partners/geliefden elkaar een cadeau geven met Valentijn, blijken de verwachtingen anders te zijn.

1. een romantisch etentje (23%)
2. een bos bloemen (13%)
3. een hotelovernachting (10%)
4. een kaartje (9%)
5. een dagje weg (9%)

Man stille romanticus

In deze top vijf is wel een duidelijk verschil waarneembaar tussen de geslachten. Mannen blijken stille romantici te zijn.  Zij geven namelijk het liefst op de veertiende een romantisch etentje (28%) of een bos bloemen (16%) aan hun partner/geliefde. Vrouwen daarentegen laten hun liefde blijken door bijvoorbeeld een kaartje te sturen (11%) of een dagje weg te organiseren (10%).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!