ideale man

Valentijn in vogelvlucht

Het is weer zover: vandaag is het Valentijnsdag! Om je een idee te geven wat er zoal in ons postvakje terecht komt zo vlak voor de dag van de liefde, hier valentijn in vogelvlucht!

Mislukte liefdesverklaringen

Valentijns liefdesverklaringen mislukken in driekwart van de gevallen (74% om exact te zijn). Het grootste deel van de mannen, 41%, worden regelrecht terugverwezen naar de friendzone, waar ze volgens de vrouwen thuishoren. In een derde van de gevallen, 33%, is de liefdesverklaring zelfs aanleiding tot verbreken van contact. Auw. Volgens de website Mannenbrein is het slecht gesteld met de Nederlandse flirtcultuur. Hoewel geen enkele vrouw beweert dat Valentijnsdag afgeschaft zou moeten worden, vinden een hoop vrouwen wel dat mannen doortastender en vaardiger mogen zijn. Niet op Valentijnsdag zelf, maar op de andere 364 dagen van het jaar.

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen, en een op de vier vrijgezellen vindt het vervelend om alleen te zijn op Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle onder 850 vrijgezelle Nederlanders. Mannen brengen het liefst Valentijnsdag door met de vrijgezelle Jennifer Hoffman (nu te zien in De Luizenmoeder), vrouwen het liefst met GTST-acteur Beau Schneider. Opvallend detail: er zijn twee keer meer vrouwen dan mannen die Valentijnsdag vieren, als ze niet aan het daten zijn of een relatie hebben.

Valentijn meest populair in Brabant, minst populair in Friesland

Op de vraag “Verras jij dit jaar iemand met Valentijn?” kreeg Datingsitekiezen.nl de meeste positieve antwoorden uit Noord-Brabant en Limburg. Onder de Brabanders gaf 52% aan iemand te verrassen dit jaar. De dag van de liefde is daarentegen het minst populair in Friesland. Van alle ondervraagden uit deze provincie gaf slechts 16% aan iemand te gaan verrassen op Valentijnsdag.  Een liefdesbetuiging op Valentijn gaat vrijwel altijd gepaard met een kaartje. Van alle ondervraagden die dit jaar iemand gaat verrassen met Valentijn gebruikt 86% een kaartje.

Hoe een date scoren met Valentijn

Wat moet je doen als je nog geen date hebt gescoord en dat wel graag wilt? Lexa.nl dook in de voorkeuren van haar leden en geeft tips over wat je absoluut in je datingprofiel moet hebben staan om op te vallen tussen de rest. Een goede eerste indruk maak je met een mooie foto, blijkt uit het onderzoek. Ruim 75% van de Nederlandse singles vindt een profielfoto een absolute must om een datingprofiel te ‘liken’. En één foto is niet voldoende, we zien er het liefst drie of vier. Maar minstens zo belangrijk is een goede persoonlijke omschrijving, vindt ook driekwart van de singles. Maar de inhoud van de persoonlijke omschrijving moet natuurlijk wel aansluiten bij de voorkeuren van je potentiële match.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.