Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
ideale man
14 februari 2018

Valentijn in vogelvlucht

Het is weer zover: vandaag is het Valentijnsdag! Om je een idee te geven wat er zoal in ons postvakje terecht komt zo vlak voor de dag van de liefde, hier valentijn in vogelvlucht!

Mislukte liefdesverklaringen

Valentijns liefdesverklaringen mislukken in driekwart van de gevallen (74% om exact te zijn). Het grootste deel van de mannen, 41%, worden regelrecht terugverwezen naar de friendzone, waar ze volgens de vrouwen thuishoren. In een derde van de gevallen, 33%, is de liefdesverklaring zelfs aanleiding tot verbreken van contact. Auw. Volgens de website Mannenbrein is het slecht gesteld met de Nederlandse flirtcultuur. Hoewel geen enkele vrouw beweert dat Valentijnsdag afgeschaft zou moeten worden, vinden een hoop vrouwen wel dat mannen doortastender en vaardiger mogen zijn. Niet op Valentijnsdag zelf, maar op de andere 364 dagen van het jaar.

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen

Mannen vinden Valentijnsdag belangrijker dan vrouwen, en een op de vier vrijgezellen vindt het vervelend om alleen te zijn op Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle onder 850 vrijgezelle Nederlanders. Mannen brengen het liefst Valentijnsdag door met de vrijgezelle Jennifer Hoffman (nu te zien in De Luizenmoeder), vrouwen het liefst met GTST-acteur Beau Schneider. Opvallend detail: er zijn twee keer meer vrouwen dan mannen die Valentijnsdag vieren, als ze niet aan het daten zijn of een relatie hebben.

Valentijn meest populair in Brabant, minst populair in Friesland

Op de vraag “Verras jij dit jaar iemand met Valentijn?” kreeg Datingsitekiezen.nl de meeste positieve antwoorden uit Noord-Brabant en Limburg. Onder de Brabanders gaf 52% aan iemand te verrassen dit jaar. De dag van de liefde is daarentegen het minst populair in Friesland. Van alle ondervraagden uit deze provincie gaf slechts 16% aan iemand te gaan verrassen op Valentijnsdag.  Een liefdesbetuiging op Valentijn gaat vrijwel altijd gepaard met een kaartje. Van alle ondervraagden die dit jaar iemand gaat verrassen met Valentijn gebruikt 86% een kaartje.

Hoe een date scoren met Valentijn

Wat moet je doen als je nog geen date hebt gescoord en dat wel graag wilt? Lexa.nl dook in de voorkeuren van haar leden en geeft tips over wat je absoluut in je datingprofiel moet hebben staan om op te vallen tussen de rest. Een goede eerste indruk maak je met een mooie foto, blijkt uit het onderzoek. Ruim 75% van de Nederlandse singles vindt een profielfoto een absolute must om een datingprofiel te ‘liken’. En één foto is niet voldoende, we zien er het liefst drie of vier. Maar minstens zo belangrijk is een goede persoonlijke omschrijving, vindt ook driekwart van de singles. Maar de inhoud van de persoonlijke omschrijving moet natuurlijk wel aansluiten bij de voorkeuren van je potentiële match.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Aan deze vijf signalen kan je een narcist herkennen op een eerste date

Een wolf in schaapskleren laat natuurlijk niet meteen zijn ware aard...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Vergeet die tinderdate! Déze Valentijnsdag regel je karmapunten!

Al wandelend door de winkelstraten, lijkt het al wel een maand...

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het...

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

Wonen algemeen