Kies niet zonder nadenken een vuurrode of helder paarse lipstick voor je date met Valentijn, want de kleur van je lipstick heeft meer invloed dan je denkt! Benieuwd wat jouw favoriete kleur over jou vertelt?

Volgens professor Karen Pine, de auteur van ‘Mind What You Wear, The Psychology of Fashion‘, deelt haar kennis over de populairste lipstick kleuren.

Rood

“Met rood zend je emotioneel geladen signalen uit,” aldus Pine. “Je draagt immers een kleur die geassocieerd wordt met passie, energie en actie. Je bent een sterke, zelfverzekerde vrouw die in de seksuele bloei van haar leven zit.”

Nude

“Je wilt graag dat mensen je serieus nemen, je houdt niets verborgen en staat open voor veel. Dat betekent ook dat je kwetsbaar en gevoelig kan zijn, maar met de juiste partner kan jij helemaal openbloeien,” verklaart Pine.

Fuchsia

“Roze is de kleur van onschuldigheid, maar de felle kleur toont aan dat er ook wat vuur in je zit. Dat kan verwarrend overkomen voor je date, dus let er zeker op dat je geen gemengde signalen uitstuurt,” raadt Pine aan.

Bessenrood

“Met een donkerrode kleur zendt je een sterke vibe uit, maar kan je ook in jezelf gekeerd overkomen. Alsof je niet graag snel veel prijsgeeft. De kleur verraadt dat je zelfzeker bent, maar dat het wel even zal duren om jou echt te leren kennen.”

Koraal

“Met een koraalkleurtje op de lippen, blaak je van jeugdigheid. Het geeft aan dat je enthousiast en makkelijk in de omgang bent. Je valt graag op en weet precies wat je wil in het leven, maar je laat je ook graag leiden door het moment.”

Paars

“Paars is niet voor niets de kleur van de adel. Het toont dat je elegant en uniek bent. Bovendien staat het ook voor vernieuwing en creativiteit. Van jouw date verwacht je hetzelfde: iemand die een interessante gesprekspartner is en een unieke kijk op het leven heeft,” aldus Pine.

Au naturel (of lippenbalsem)

“Jij bent recht voor de raap. Je speelt geen spelletjes en zegt meteen wat je denkt. Door zonder lipstick op date te gaan, zeg je eigenlijk: dit ben ik, je hebt het maar te nemen of te laten. Jij vindt vooral openheid en eerlijkheid belangrijk.”

Op de valreep nog op zoek naar een leuk feest of speedate met of rondom Valentijnsdag? Check snel de agenda of kijk bij onze singles gidsen!