Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
platte buik
21 mei 2018

Val je echt af wanneer je na acht uur ‘s avonds niets meer eet?

Iedereen heeft het al eens gehoord. Laat eten is niet goed voor je gewicht. Maar staat dit feitje wel in zijn recht? Of kunnen we het naar het rijk der fabelen verwijzen? 

Regelmaat 

Of het slecht is om na acht uur ’s avonds nog te eten is afhankelijk van jouw biologische klok. Volgens Jaap Seidell (Hoogleraar Voeding en Gezondheid) is het namelijk het best om in een vast ritme te eten. Als je regelmatig eet, lopen je spijsverteringsklokken gelijk aan je eetklokken – met een goed gewicht als resultaat. Mits je jezelf niet helemaal volstouwt op deze gezette eettijden natuurlijk. Als je afwijkt van jouw vaste eettijden, raakt je lichaam in de war en dan kan je meer gaan eten dan je normaal zou doen. Dit is vaak het geval bij jetlags, dan is die hele biologische klok sowieso op alle fronten van de kaart.

6 uur aan tafel

Nu eten wij als ‘echte Hollanders’ over het algemeen voor acht uur ’s avonds. Dan zou je kunnen concluderen dat het slecht is om later te eten, omdat dit ingaat tegen je regelmatige eetpatroon. Eet jij altijd op mediterrane tijden, dan geldt dit natuurlijk niet voor jou. Mocht je soms op een exotisch tijdstip willen dineren, dan is dat ook geen ramp: je komt alleen aan in het geval van extreme veranderingen in je ritme. Een uurtje eerder of later kan geen enkele kwaad.

Discipline

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de hoeveelheid calorieën die jij in 24 uur tijd tot je neemt. Hier kan het tijdstip van eten dus aan bijdragen, omdat je door afwijkende tijden soms meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. Hoewel ‘na acht uur ’s avonds eten’ dus geen garantie is om minder aan te komen, kun je het wel gebruiken als goede richtlijn. Als je met jezelf afspreekt om na acht uur niks meer te eten, beperk je het risico om tijdens het ‘lekkere trek’-uurtje nog de hele keukenkast te plunderen.

Bron: Women’s Health

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Ontdek culinair Costa Rica in jouw eigen keuken

Met wat extra tijd thuis, komt ook extra tijd en liefde...

Wel of niet afspreken met je nieuwe vlam?

De overheid roept mensen op om uit elkaars buurt te blijven....

Geniet tijdens thuis-quarantaine van de smaakvolle Thaise keuken

Ben je voor vanavond toe aan iets anders? Goed nieuws! Wij...

Overheerlijk singles recept: wortelsoep met kokosmelk

Deze eenvoudige wortelsoep wordt extra lekker doordat je hem romig maakt...

Meer bewegen en gezonder eten dit jaar? Met deze tips hou je het vol!

Heb jij het idee dat jij je naar de sportschool moet...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Condoom.nl