platte buik

Val je echt af wanneer je na acht uur ’s avonds niets meer eet?

Iedereen heeft het al eens gehoord. Laat eten is niet goed voor je gewicht. Maar staat dit feitje wel in zijn recht? Of kunnen we het naar het rijk der fabelen verwijzen? 

Regelmaat 

Of het slecht is om na acht uur ’s avonds nog te eten is afhankelijk van jouw biologische klok. Volgens Jaap Seidell (Hoogleraar Voeding en Gezondheid) is het namelijk het best om in een vast ritme te eten. Als je regelmatig eet, lopen je spijsverteringsklokken gelijk aan je eetklokken – met een goed gewicht als resultaat. Mits je jezelf niet helemaal volstouwt op deze gezette eettijden natuurlijk. Als je afwijkt van jouw vaste eettijden, raakt je lichaam in de war en dan kan je meer gaan eten dan je normaal zou doen. Dit is vaak het geval bij jetlags, dan is die hele biologische klok sowieso op alle fronten van de kaart.

6 uur aan tafel

Nu eten wij als ‘echte Hollanders’ over het algemeen voor acht uur ’s avonds. Dan zou je kunnen concluderen dat het slecht is om later te eten, omdat dit ingaat tegen je regelmatige eetpatroon. Eet jij altijd op mediterrane tijden, dan geldt dit natuurlijk niet voor jou. Mocht je soms op een exotisch tijdstip willen dineren, dan is dat ook geen ramp: je komt alleen aan in het geval van extreme veranderingen in je ritme. Een uurtje eerder of later kan geen enkele kwaad.

Discipline

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de hoeveelheid calorieën die jij in 24 uur tijd tot je neemt. Hier kan het tijdstip van eten dus aan bijdragen, omdat je door afwijkende tijden soms meer eet dan je eigenlijk nodig hebt. Hoewel ‘na acht uur ’s avonds eten’ dus geen garantie is om minder aan te komen, kun je het wel gebruiken als goede richtlijn. Als je met jezelf afspreekt om na acht uur niks meer te eten, beperk je het risico om tijdens het ‘lekkere trek’-uurtje nog de hele keukenkast te plunderen.

Bron: Women’s Health

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.