vakantie ongezond

Vakantieplannen: ontdek een nieuw plekje

Heb je het ook gelezen? Nederlanders willen dit jaar het liefst op vakantie naar plekken waar ze nog niet eerder zijn geweest. Niks zo prachtig als nieuwe oorden aandoen en onbekende plekjes ontdekken tijdens je vakantie. Daar denken veel Nederlanders inmiddels ook zo over.

Ontdek de wereld

In het nieuwe jaar gaan we weer massaal op vakantie. Negen op de tien mensen zegt sowieso op vakantie te gaan en driekwart heeft zelfs al concrete plannen gemaakt. Bij het uitzoeken van een nieuwe vakantiebestemming zegt 18% dat ze dit jaar nieuwe plekjes ontdekken doorslaggevend is bij hun keuze. Daarna volgt een rijke cultuur (ook 18%), rondtrekken (13%) en een mooi strand is de bestemming van 12 procent. Slechts 8 procent wil naar de oude, vertrouwde vakantieplek.

Ver weg & vrouwen

Nederlanders willen niet vaak op vakantie in of dichtbij een grote stad (7 procent) of dichtbij huis, om snel thuis te kunnen zijn (7 procent). Vrouwen blijken vaker te bepalen waar de reis heen gaat. Één op de tien mannen zegt dat de vrouw de vakantiebestemming kiest, tegenover één op de twintig vrouwen die zegt dat de mannen kiezen.

Rondreis maken

Als geld helemaal geen rol zou spelen dan wil 22 procent van de Nederlanders alles achterlaten en een lange rondreis maken. Op wintersport gaan is het minst populair (2 procent).

Singles

Ook singles gaan graag op reis. De combinatie van nieuwe bestemmingen ontdekken en nieuwe mensen leren kennen is ook heel verleidelijk natuurlijk. In de gidsen vind je uitstekende reisorganisaties speciaal voor singles die jou de wereld laten zien! Verre reizen, zonvakanties maar ook wintersport of lekker en weekendje weg!  Wil je graag samen op vakantie met andere alleenstaande ouders of met singles van rond de 50 jaar? Dat kan ook!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.