vakantie ongezond

Vakantieplannen: ontdek een nieuw plekje

Heb je het ook gelezen? Nederlanders willen dit jaar het liefst op vakantie naar plekken waar ze nog niet eerder zijn geweest. Niks zo prachtig als nieuwe oorden aandoen en onbekende plekjes ontdekken tijdens je vakantie. Daar denken veel Nederlanders inmiddels ook zo over.

Ontdek de wereld

In het nieuwe jaar gaan we weer massaal op vakantie. Negen op de tien mensen zegt sowieso op vakantie te gaan en driekwart heeft zelfs al concrete plannen gemaakt. Bij het uitzoeken van een nieuwe vakantiebestemming zegt 18% dat ze dit jaar nieuwe plekjes ontdekken doorslaggevend is bij hun keuze. Daarna volgt een rijke cultuur (ook 18%), rondtrekken (13%) en een mooi strand is de bestemming van 12 procent. Slechts 8 procent wil naar de oude, vertrouwde vakantieplek.

Ver weg & vrouwen

Nederlanders willen niet vaak op vakantie in of dichtbij een grote stad (7 procent) of dichtbij huis, om snel thuis te kunnen zijn (7 procent). Vrouwen blijken vaker te bepalen waar de reis heen gaat. Één op de tien mannen zegt dat de vrouw de vakantiebestemming kiest, tegenover één op de twintig vrouwen die zegt dat de mannen kiezen.

Rondreis maken

Als geld helemaal geen rol zou spelen dan wil 22 procent van de Nederlanders alles achterlaten en een lange rondreis maken. Op wintersport gaan is het minst populair (2 procent).

Singles

Ook singles gaan graag op reis. De combinatie van nieuwe bestemmingen ontdekken en nieuwe mensen leren kennen is ook heel verleidelijk natuurlijk. In de gidsen vind je uitstekende reisorganisaties speciaal voor singles die jou de wereld laten zien! Verre reizen, zonvakanties maar ook wintersport of lekker en weekendje weg!  Wil je graag samen op vakantie met andere alleenstaande ouders of met singles van rond de 50 jaar? Dat kan ook!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.