zonnebloem

Vakantiegevoel tips thuis op deze zonnige zomerse dag

Ben je in dit coronatijdperk thuis aan het werk? Misschien vandaag maar eens een dagje vrij nemen dan want er staat een zonnige zomerse dag op het programma. We tikken wellicht zelfs de 25 graden aan in de provincie Limburg. Uit die laptop en je tuin in of balkon op!

Records


Het is officieel een zomerse dag als er op een KNMI-weerstation de temperatuur van 25,0 graden of warmer wordt gemeten. Mocht dat het geval zijn, is dat zeer vroeg voor de tijd van het jaar. Volgens Meteo Limburg ongeveer een maand vroeger dan normaal. Maar het is niet een record dat de zomer zich zo vroeg aandient. Zo werden op de niet meer bestaande KNMI-weerstations in Venlo (29 maart 1968) en Maastricht (3 april 1926) temperaturen gemeten van respectievelijk 25,6 graden en 27,4 graden.

Datumrecord

Het datumrecord voor 8 april is in 2018 gemeten op het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek, waar sinds 1946 gemeten wordt. Daar werd het twee jaar geleden 23,4 graden. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat record dit jaar verbroken met misschien wel een zomerse dag.

Zonnige dag


Rond zonsopkomst, met de eerste volle maan van de lente, waren er nog grote temperatuurverschillen in onze provincie. Zo was in het de hoger gelegen gebieden 11 à 12 graden en in enkele beekdalen 4 à 5 graden. ’s Ochtends ontstaan er plaatselijk enkele stapelwolken en sluierbewolking maar er volgt een zonnige dag. Als de zon weer onder is, wordt het 12 tot 14 graden.

Eerste zomerse dag in coronatijd


Anders dan andere jaren zal er vanwege de coronamaatregelen geen sprake zijn van volle terrassen of winkelstraten, aangezien de horeca op slot is en veel winkels gesloten zijn. De boodschap luidt nog altijd om zoveel mogelijk thuis te blijven en als dat niet gaat om dan anderhalve meter afstand te houden met andere mensen. Premier Rutte sprak maandagavond zijn genoegen uit over het afgelopen zonnige weekend. Hij zei dat, op uitzonderingen na, iedereen zich goed aan de maatregelen had gehouden.

Vakantiegevoel thuis

Nu we voorlopig niet op vakantie kunnen is het wel fijn om optimaal van zo’n zonnige dag te kunnen genieten. Wat kun je doen om zoveel mogelijk het vakantiegevoel thuis te bereiken? Een paar tips:

  • steek vanavond de BBQ aan
  • neem de middag vrij en geniet van het zonnetje in tuin of balkon (vergeet niet je goed in te smeren)
  • maak een overheerlijke aperol spritz
  • zet een zomerse playlist op en geniet!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!