vakantie ardennen

Vakantiegevoel in de Ardennen

Wil je niet te ver reizen om hoge benzine kosten en een overvolle achterbank met jammerende kinderen te voorkomen, maar wil je er toch even helemaal uit. Wellicht dat de Belgische Ardennen dan de perfecte locatie is. Ook zonder kinderen en met een vriendengroep is de Ardennen zeer geschikt.

Meer vakantiegevoel

Vanwege de heuvels, de bouw van de huizen, de vele bomen en de Franse taal krijg je toch meer een vakantiegevoel dan dat je wellicht in eigen land zou blijven. Op deze manier kan je er even helemaal uit en kan je het geld dat je bespaart op de benzine uitgeven aan leuke activiteiten om met ze alle te doen.

Activiteiten

Wat een prima actieve bezigheid is in de Ardennen is om samen een wandeling te gaan maken. Ardennen heeft een schitterend landschap met vele bossen, omdat er in de Ardennen over heuvels word gesproken in plaats van bergen kunen ook jongeren of minder getrainde wandelaars prima mee wandelen. Een aanrader is om eten mee te nemen en onderweg een mooi plekje uit te zoeken om is uitgebreid te gaan picknicken en helemaal tot rust te komen. Voor meer informatie over de Ardennen klik hier.

In de Ardennen kan je ook geweldig kanovaren, omdat deze rivier enkele kleine uitdagingen heeft in de vorm van een waterval(letje), maar toch ook volledig veilig. Deze activiteit kun je bijvoorbeeld op de rivier de Lecce doen. In Dinant zijn vele bedrijven die dit aanbieden. Zo heb je twee tochten, namelijk een lange en een korte tocht.

Bezienswaardigheden

Dinant is een stad die een bezoek verdient, de stad heeft namelijk boven op de berg een kasteel wat nog geheel intact is. Hier kun je in meerdere talen een rondleiding krijgen. Zeker voor de jonge mannen is dit vaak stoer om te zien. Ardennen heeft ook veel grotten die vaak erg mooi zijn. Zo zijn de bekendste grotten de grotten van Spa. Hier kan je naarbinnen om is een kijkje te nemen hoe deze grotten ervan binnen uitzien.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!