vakantie ardennen

Vakantiegevoel in de Ardennen

Wil je niet te ver reizen om hoge benzine kosten en een overvolle achterbank met jammerende kinderen te voorkomen, maar wil je er toch even helemaal uit. Wellicht dat de Belgische Ardennen dan de perfecte locatie is. Ook zonder kinderen en met een vriendengroep is de Ardennen zeer geschikt.

Meer vakantiegevoel

Vanwege de heuvels, de bouw van de huizen, de vele bomen en de Franse taal krijg je toch meer een vakantiegevoel dan dat je wellicht in eigen land zou blijven. Op deze manier kan je er even helemaal uit en kan je het geld dat je bespaart op de benzine uitgeven aan leuke activiteiten om met ze alle te doen.

Activiteiten

Wat een prima actieve bezigheid is in de Ardennen is om samen een wandeling te gaan maken. Ardennen heeft een schitterend landschap met vele bossen, omdat er in de Ardennen over heuvels word gesproken in plaats van bergen kunen ook jongeren of minder getrainde wandelaars prima mee wandelen. Een aanrader is om eten mee te nemen en onderweg een mooi plekje uit te zoeken om is uitgebreid te gaan picknicken en helemaal tot rust te komen. Voor meer informatie over de Ardennen klik hier.

In de Ardennen kan je ook geweldig kanovaren, omdat deze rivier enkele kleine uitdagingen heeft in de vorm van een waterval(letje), maar toch ook volledig veilig. Deze activiteit kun je bijvoorbeeld op de rivier de Lecce doen. In Dinant zijn vele bedrijven die dit aanbieden. Zo heb je twee tochten, namelijk een lange en een korte tocht.

Bezienswaardigheden

Dinant is een stad die een bezoek verdient, de stad heeft namelijk boven op de berg een kasteel wat nog geheel intact is. Hier kun je in meerdere talen een rondleiding krijgen. Zeker voor de jonge mannen is dit vaak stoer om te zien. Ardennen heeft ook veel grotten die vaak erg mooi zijn. Zo zijn de bekendste grotten de grotten van Spa. Hier kan je naarbinnen om is een kijkje te nemen hoe deze grotten ervan binnen uitzien.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!