vakantie liefst met partner

Vakantieganger reist het liefst met partner

In tegenstelling tot eerdere berichten over de groeiende populariteit van het solo reizen blijkt uit een ander onderzoek dat Nederlanders het liefst op reis gaan met hun partner. Bijna de helft (44,9 procent) van de ondervraagde Nederlanders reist het liefst met hun echtgenoot, vriend of vriendin, gevolgd door vrienden (27,2 procent).

Solo reizen niet in de smaak

Dat valt te concluderen uit cijfers van Styletoday, die een enquête uitvoerde onder meer dan duizend respondenten. Waarschijnlijk zaten er relatief weinig singles onder de respondenten want uit de cijfers van dit onderzoek blijkt dat solo reizen niet erg populair is. De partner en vriend(in) zijn het de fijnste reisgenoten. De ondervraagden gingen minder graag op reis met gezin (12,7 procent) of met familie (4,4 procent). Ook alleen reizen (4,9 procent) viel niet erg in de smaak.

Niet toeristische bestemming

Voor de reizigers is een niet-toeristische bestemming het populairst. Daar kiest 76,8 procent van de ondervraagde Nederlanders voor, terwijl 23,3 procent het niet erg vindt om naar een bestemming te gaan die onder menig Nederlander bekend is.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk reizen is wel belangrijk voor de vakantieganger. Zeker 75,5 procent vindt milieuvriendelijkheid belangrijk, maar denkt er niet altijd aan. Meer dan 4 procent vindt het belangrijk en houdt er ook daadwerkelijk rekening mee, terwijl 20,2 procent het onbelangrijk vindt en meer belang hecht aan comfortabel en snel reizen.

Sociale media

Meer dan de helft van de respondenten post alleen foto’s van de vakantie op sociale media als ze thuis zijn. Vier op de tien mensen vindt het wel leuk om tijdens de vakantie foto’s te uploaden, om te laten zien waar ze zijn. De overige 4,8 procent is helemaal niet actief op sociale media.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.