kinderen opvoeden

Vakantie: wat te doen wanneer je kinderen zich vervelen

Paasvakantie, meivakantie en straks de zomervakantie. Voor alleenstaande ouders momenten waarop ze extra veel ballen hoog moeten houden. Niks zo lastig wanneer je kids zich laten horen met het aloude ‘ik verveel me’. Hoe ga je daar nou een beetje handig mee om?

Entertainment

Verveling is eigenlijk hartstikke goed voor kinderen. Wanneer een kind zich verveelt, leren ze dat ze hun eigen plezier en entertainment moeten creëren. Ze moeten hun wereld verkennen. Ze moeten zelf nieuwe dingen leren. Wanneer je kind gedwongen wordt om met zijn eigen manieren te komen om zichzelf te vermaken, geeft het hen de gelegenheid om naar binnen te kijken en na te denken over hun eigen interesses en passies.

Hier enkele ideeën om je op weg te helpen

Knuffel het kind

Verveling kan ook een teken zijn dat ze gewoon wat volwassen aandacht nodig hebben. Een paar minuten op de bank knuffelen met je kind is misschien voldoende om hun gedachten te resetten en hun batterijen op te laden.

Speel buiten een sport

Dit is zo’n simpel idee, maar kinderen hebben soms gewoon iemand nodig die het ze zegt. Je kunt uit verschillende dingen kiezen – basketbal, voetbal, stoepkrijten of touwtje springen zijn slechts een paar opties.

Maak een fietstocht

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kan een fietstocht rond de buurt ze goed doen. Misschien komen ze zelfs vrienden uit de buurt tegen en blijven ze buiten spelen.

Was de auto voor mama of papa

Kinderen zijn dol op het doen van taken waardoor ze zich groot voelen en dit idee past perfect hierbij.

Speel verstoppertje

Deze doet het altijd goed. Dit werkt voor gezinnen met broers en zussen en kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Als ze dit buiten spelen, zeg dan hoe ver ze mogen gaan om hun schuilplaatsen te vinden.

Houdt een dansfeest

Maak een afspeellijst met je kinderen en ga lekker dansen. Tegen de tijd dat ze klaar zijn met dansen en meezingen met hun favoriete liedjes, zullen ze te moe zijn om zich te vervelen.

Maak een fort

Kinderen zijn dol op het maken van forten en dit is een geweldig idee voor die dagen wanneer het buiten koud of nat is. Laat ze kussens, dekens en al het andere dat rondhangt gebruiken om hun eigen privéfort te maken. Als je een zaklamp en een paar boeken meeneemt, houd je ze een tijdje bezig.

Doe een yoga- of fitnessles

Er zijn tal van yoga- en fitnesslessen op YouTube die zijn gericht op kinderen van alle leeftijden.

Ga op een Lego-jacht

Je hebt vier stukjes papier en een assortiment legoblokken nodig die qua kleur overeenkomen met deze activiteit. Begin met het leggen van de vier stukjes papier en verstop de Lego-blokken ergens in je huis of laat oudere broers en zussen deze verbergen. Je kinderen moeten dan de Lego-stukken gaan zoeken en ze op het bijpassende gekleurde papier leggen totdat alle stukken gevonden zijn.

Ga op een speurtocht

Maak een lijst met items die de kinderen binnen of buiten moeten vinden. Het zal hen wel een tijd lang bezig houden met het zoeken.

Zet een toneelstuk op

In deze activiteit kunnen kinderen eenvoudige stukken maken (afhankelijk van hun leeftijd) en kleding uit je kast gebruiken om hun show te zetten wanneer ze klaar zijn.

Creëer een dankbaarheid of een visiebord

Help je kind zijn/haar passies/dromen te volgen. Neem een groot papier en vraag om een ​​dankbaarheidbord samen te stellen dat bestaat uit dingen waar ze dankbaar voor zijn, of een visiebord die vertegenwoordigt waar ze zelf voor het jaar op hopen. Nadat het klaar is, hang het op in de kinderkamer, zodat ze het elke dag kunnen zien.

Stoepkrijten

Geef je kind een grote doos gekleurd krijt en laat het krijten op de oprit of stoep.

Verzamel stenen en schilder ze

Laat het kind de meest interessante stenen zoeken die ze in de achtertuin of buiten kunnen vinden. Geef daarna wat verf en laat het kind de collectie schilderen en daarna tentoonstellen.

Maak een puzzel

Als je oudere kinderen hebt, zorg er dan voor dat je wat puzzels hebt met heel veel stukken voor deze activiteit. Kleinere kinderen zullen blij zijn met het doen van een aantal minder ingewikkelde puzzels.

Stel een tijdcapsule samen

Laat je kind items verzamelen waarvan het denkt dat het de tijd vertegenwoordigt waarin het leeft. Als het klaar is, vraag om het op een schuilplaats te bewaren zodat iedereen het op een afgesproken datum in de toekomst kan vinden en openen.

Bak koekjes of brownies

Kinderen zijn dol op bakken en dit is een andere activiteit die hen helpt zich nuttig te voelen. Ze hebben jou of een oudere broer of zus nodig om mee te helpen, maar de uitbetaling is dat je de lekkernijen opeet als ze klaar zijn!

Bron: Women online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!