vakantie voor volwassenen

Vakantie voor volwassenen

Op vakantie wil je actie of rust. Wil je rust om een boek te lezen en om bij te tanken of om samen aan je relatie te werken, dan wil je vooral stilte en ontspanning. Lekker dobberen in een zwembad op een luchtbedje is niet verkeerd, maar wel als er om je heen bommetjes gesprongen worden door luidruchtige kinderen. Wil je dit niet dan moet je dit regelen. Er zijn vakantie oorden waar kinderen verboden zijn.

Kinderloze vakanties nemen toe

Geen glijbanen, geen bommetjes en dus vooral geen geschreeuw van kinderen. Dat is wat veel mensen heerlijk vinden op vakantie. Verder hebben ze niet zulke hoge eisen. Rust, rust en nog eens rust. De vraag naar kinderloze vakanties neemt volgens touroperators toe. Sinds een aantal jaren worden dit soort vakanties meer geboekt.

Vakantie voor volwassenen

Een online-expert die ontdekte dat het gebruik van de zoekterm “vakantie voor volwassenen” met 500% gestegen was, is in dit gat gedoken. Kassa! Deze ondernemer richtte onlyadultsvakanties.nl. Dit is een online-pagina waar alle vakanties die alleen voor volwassenen bedoeld zijn worden verzameld en aangeboden. Iedereen snapt dat het gaat om vakanties alleen voor volwassenen.  Of dit discriminatie is? Het klinkt hoogstens een beetje onaardig, hotels waar geen kinderen welkom zijn, maar de meeste bezoekers zijn echt geen kinderhaters. De focus ligt echter meer dan normaal op rust, rust en nog eens rust.

Spanje favoriet voor only adults vakanties

In het begin was het concept alleen in verre oorden beschikbaar, nu doen steeds meer Europese landen mee. Spanje staat op de eerste plek in de top 5 van populaire bestemmingen op onlyadultsvakanties.nl. Steeds meer hotels maken de switch van familiebestemming naar volwassenresort. Eerst vooral in de luxere sector, nu ook in het middensegment.

Lekker lang tafelen

Er zijn veel mensen die best om kinderen geven maar die het heerlijk vinden om in de avond lang aan tafel te kunnen zitten en graag iets culinairs op hun bord willen zien. Mensen die met kinderen op vakantie gaan, zeker wanneer deze nog klein zijn, willen binnen een half uur gegeten hebben, zodat de kinderen naar bed kunnen en ze nog even kunnen zitten. Aanwezigheid van kinderen betekent gewoon geluid. Wanneer je weet dat in een bepaalde omgeving er werk van gemaakt wordt geluid, en zeker dat van kinderen, te mijden, dan maakt alleen al het idee je blij.

Geluiden van natuur nu wel te horen

Kinderloze vakanties zijn gewoon zo fijn omdat we steeds met meer ruis te maken krijgen in ons leven. Een ongewenste overkill aan geluid, stress en drukte. Terwijl mensen soms helemaal niks willen. Niks willen doen, niks willen hoeven en vooral niks willen horen.En geluiden van de natuur? De geluiden van de natuur werken juist ontstressend. Vogeltjes die fluiten, de wind die door de bomen ruist. Die geluiden zijn er wel vaker, maar dan hoor je ze niet door vele kindergeluiden. En je kunt zelf wel zonder kinderen op vakantie gaan maar wanneer je dan omringd wordt door kinderstemmetjes van andermans kinderen, daar zit niemand op te wachten.

Bron: BN De Stem &Magazine  6-7 mei Reizen “Ik kom hier voor mijn rust”, Lisanne van Sadelhoff.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.