singlereis sardinie

Vakantie tips: Italië voor gevorderden

Wanneer mensen beginnen over hun Italië vakantie dan betekent dit meestal dat ze tussen een paar duizenden andere toeristen aan het Gardameer hebben gezeten en in het Nederlands of Duits hun pizza konden bestellen.

Wil jij het andere, échte Italië zien, proeven, ruiken, tot je nemen? Groot gelijk heb je. Italië is veel meer dan het Gardameer, de toren van Pisa en het Colosseum in Rome. Hoe mooi ook. Want dat moet je ze nageven die Italianen. Het is allemaal even prachtig! Alleen dat je je tussen al die honderden, duizenden toeristen moet wurmen om een glimp van dat moois op te vangen, dat bederft menig plezierig vakantiemoment.

Wanneer bezoek je de trekpleisters?

Wil je beslist de grote trekpleisters van Italië bezoeken zoals Rome, het Vaticaan, de brug der zuchten in Venetie, het balkon van Romeo en Julia in Verona en als een heuse diva shoppen tussen de rijken der aarde in Milaan? Logisch, het is ook zeker de moeite waard. Maar we hebben wel een belangrijke tip voor je: ga niet in de zomer.

Hitte

Ten eerste zijn de Italianen zelf in juli en vooral in augustus massaal op vakantie. Ze ontvluchten de hitte die in de steden blijft hangen en gaan lekker naar zee of een lago in de buurt. Je struikelt over de toeristen, staat in lange rijen en er is vrijwel geen sfeer te proeven. Het ideale tijdstip om deze trekpleisters te bezoeken is echt in het voor- of najaar. De temperatuur is dan nog prima, de Italianen nog in hun eigen stad en gewone doen en je hebt iets meer ruimte om de bezienswaardigheden te bewonderen.

Let op: steden als Rome en Venetië worden nooit echt rustig, er zijn altijd toeristen net als in Amsterdam, maar als je na 22.00 je hotelletje uitstapt en een wandeling door de Venetiaanse straatjes maakt, dan weet je niet wat je overkomt. Zo rustig, zo puur, zo mooi! Ook leuk als het je eerste vakantie is met je nieuwe lief! 

Meren

Dit geldt overigens ook voor de meren in het noorden. Die zijn echt verschrikkelijk druk in de zomermaanden. De wegen rondom, dat is filerijden in vakantietijd. En dat terwijl je die nou net wilde ontvluchten.. Het Gardameer is echt een plaatje, zeker in het voorjaar. Maar ook het Lago Maggiore Comomeer en het Iseo meer zijn de moeite waard. Wij zeggen, vermijd ze in het hoogseizoen als je een beetje een relaxte vakantie wilt.

Italië voor gevorderden

Maar waar moet je dan heen? Wil je de zomervakantie doorbrengen in Italië en echt genieten van dit magnifieke land, de natuur, cultuur en het overheerlijke eten? Tips!

1. Blijf weg van de steden, maar ga in de buurt van een wat kleinere plaats zitten. Zit je in het binnenland, zorg voor water! Niet alleen om te drinken, maar vooral om in af te koelen want het kan echt wel ruim 40 graden worden.

2. Wil je het liefst niet zoveel landgenoten tegenkomen? Ga dan onder de denkbeeldige grens van Rome zitten. Voor de meeste mensen die met de auto reizen is dit de maximale ‘rij grens’. Net daaronder, kom je vrijwel geen Nederlander meer tegen.

3.  De kust opzoeken? Denk eens aan de provincie de Marche, een stuk(je) rustiger dan de Toscaanse kust en veel meer Italianen dan toeristen. Hoewel druk in het hoogseizoen is de sfeer er wel echt Italiaans.

4. Een echte strandliefhebber? De ultieme strandbestemming is Sardinië. Hier vind je namelijk de mooiste stranden van Europa. In het noordoosten van dit eiland verblijft de jetset. Maar als je geen zin hebt in massatoerisme, bezoek het zuiden van dit eiland rondom Cagliari. Prachtig mooi!

5.Weg van alles en iedereen, vakantie vieren tussen de Italianen aan zee en zonder grote steden in de buurt? Denk dan aan Vieste (oostkust) of Cilento (westkust). Je ontdekt hier gegarandeerd het échte Italië.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!