reisplannen maken

Vakantie plannen maken doen we voor de tv

Vakantieplannen maken? Dat doet de helft van ons op de bank voor de tv. En de rest? Die ligt lekker in bed of zoekt de volgende vakantiebetemming rustig uit op kantoor. Maar liefst 79 procent van de Nederlanders doet dit bij een online reisbureau.

Reis inspiratie

Inspiratie wordt vaak opgedaan via mobiele apparatuur, zoals een smartphone (28 procent) en tablet (18 procent). Nederlandse reizigers gebruiken technologie in elke fase van hun reis, zo blijkt uit een onderzoek van Expedia. Dit gebeurt dus meestal op de bank voor de tv (54 procent), in bed (16 procent) en op kantoor (16 procent).

Boeken gebeurt uiteindelijk veelal via laptop (67 procent) en pc (41 procent). Opmerkelijk is dat bijna een kwart (23 procent) van de Nederlanders hun reis boekt via de tablet. Dit percentage zal naar verwachting in de toekomst alleen maar toenemen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna negenduizend volwassenen in 24 landen. Er deden duizend Nederlanders aan mee.

Jongeren op reis

Voor veel Nederlanders geldt dat de pc of laptop hun favoriete apparaten zijn voor het opdoen van inspiratie voor een toekomstige reis. Bijna 70 procent zoekt via de computer naar een nieuwe reisbestemming. Deze is vooral populair onder 45-54-jarigen (66 procent) en 55-plussers (79 procent).

De tablet en smartphone worden het vaakst door jongeren in de leeftijdscategorieën 18-24 jaar en 25-34 jaar gebruikt, groepen waarbinnen mobiele apparaten het meeste in gebruik zijn. In hun zoektocht naar een nieuwe reisbestemming gebruiken jongeren hun smartphone meer dan tien keer zo vaak als de groep 55-plussers; respectievelijk 15 procent (18-24 jaar) en 12 procent (25-34 jaar) versus 1 procent (55-plus). De scores liggen een heel stuk dichter bij elkaar wanneer het gaat om het gebruik van de tablet voor het opdoen van reisinspiratie.

Roaming op vakantie

Ook als Nederlanders eenmaal op reis zijn, wordt er gretig gebruik gemaakt van moderne technologie. Vooral de smartphone (77 procent) en tablet (40 procent) worden meegenomen op vakantie. Ondanks de populariteit van mobiele devices op reis, zijn Nederlanders over het algemeen niet of nauwelijks bereid te betalen voor roaming. Veruit de grootste groep (65 procent) zegt dat ze tot maximaal 10 euro willen spenderen aan roaming-kosten, wanneer ze binnen Europa op reis zijn.

Opvallend genoeg is meer dan de helft (59 procent) van de Nederlandse reizigers zich er niet van bewust dat de EU hier een limiet aan heeft gekoppeld. Een goede WiFi-verbinding is voor veel reizende Nederlanders zodoende een welkome bijkomstigheid.

Contact thuisfront

Ondanks het feit dat Nederlanders liever niet betalen voor roaming, blijven ze wel graag in contact met het thuisfront wanneer ze op reis zijn, via social media, mobiel internet en apps. Voor ruim de helft van de Nederlanders (55 procent) is dit de voornaamste reden om technologie mee te nemen op reis.

Voor meer dan een kwart (26 procent) van de Nederlandse reizigers geldt dat deze mogelijkheden zorgen voor meer flexibiliteit tijdens het reizen. Hierdoor kunnen plannen onderweg eenvoudig worden gewijzigd. Veertig procent zegt dat het gebruik van technologie tijdens de reis bijdraagt aan het verkrijgen van ideeën en tips. Ook hiervoor geldt weer dat dit zowel op jongere als oudere reizigers van toepassing is.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.