reisplannen maken

Vakantie plannen maken doen we voor de tv

Vakantieplannen maken? Dat doet de helft van ons op de bank voor de tv. En de rest? Die ligt lekker in bed of zoekt de volgende vakantiebetemming rustig uit op kantoor. Maar liefst 79 procent van de Nederlanders doet dit bij een online reisbureau.

Reis inspiratie

Inspiratie wordt vaak opgedaan via mobiele apparatuur, zoals een smartphone (28 procent) en tablet (18 procent). Nederlandse reizigers gebruiken technologie in elke fase van hun reis, zo blijkt uit een onderzoek van Expedia. Dit gebeurt dus meestal op de bank voor de tv (54 procent), in bed (16 procent) en op kantoor (16 procent).

Boeken gebeurt uiteindelijk veelal via laptop (67 procent) en pc (41 procent). Opmerkelijk is dat bijna een kwart (23 procent) van de Nederlanders hun reis boekt via de tablet. Dit percentage zal naar verwachting in de toekomst alleen maar toenemen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna negenduizend volwassenen in 24 landen. Er deden duizend Nederlanders aan mee.

Jongeren op reis

Voor veel Nederlanders geldt dat de pc of laptop hun favoriete apparaten zijn voor het opdoen van inspiratie voor een toekomstige reis. Bijna 70 procent zoekt via de computer naar een nieuwe reisbestemming. Deze is vooral populair onder 45-54-jarigen (66 procent) en 55-plussers (79 procent).

De tablet en smartphone worden het vaakst door jongeren in de leeftijdscategorieën 18-24 jaar en 25-34 jaar gebruikt, groepen waarbinnen mobiele apparaten het meeste in gebruik zijn. In hun zoektocht naar een nieuwe reisbestemming gebruiken jongeren hun smartphone meer dan tien keer zo vaak als de groep 55-plussers; respectievelijk 15 procent (18-24 jaar) en 12 procent (25-34 jaar) versus 1 procent (55-plus). De scores liggen een heel stuk dichter bij elkaar wanneer het gaat om het gebruik van de tablet voor het opdoen van reisinspiratie.

Roaming op vakantie

Ook als Nederlanders eenmaal op reis zijn, wordt er gretig gebruik gemaakt van moderne technologie. Vooral de smartphone (77 procent) en tablet (40 procent) worden meegenomen op vakantie. Ondanks de populariteit van mobiele devices op reis, zijn Nederlanders over het algemeen niet of nauwelijks bereid te betalen voor roaming. Veruit de grootste groep (65 procent) zegt dat ze tot maximaal 10 euro willen spenderen aan roaming-kosten, wanneer ze binnen Europa op reis zijn.

Opvallend genoeg is meer dan de helft (59 procent) van de Nederlandse reizigers zich er niet van bewust dat de EU hier een limiet aan heeft gekoppeld. Een goede WiFi-verbinding is voor veel reizende Nederlanders zodoende een welkome bijkomstigheid.

Contact thuisfront

Ondanks het feit dat Nederlanders liever niet betalen voor roaming, blijven ze wel graag in contact met het thuisfront wanneer ze op reis zijn, via social media, mobiel internet en apps. Voor ruim de helft van de Nederlanders (55 procent) is dit de voornaamste reden om technologie mee te nemen op reis.

Voor meer dan een kwart (26 procent) van de Nederlandse reizigers geldt dat deze mogelijkheden zorgen voor meer flexibiliteit tijdens het reizen. Hierdoor kunnen plannen onderweg eenvoudig worden gewijzigd. Veertig procent zegt dat het gebruik van technologie tijdens de reis bijdraagt aan het verkrijgen van ideeën en tips. Ook hiervoor geldt weer dat dit zowel op jongere als oudere reizigers van toepassing is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.