bloemen fleuren op

Vakantie misschien mogelijk naar landen met zelfde corona-risicoprofiel

Kunnen we deze zomer op vakantie, is de vraag die door vele hoofden rondspookt nu de coronamaatregelen in veel landen langzaam versoepelen. De Europese Commissie kijkt of het mogelijk is om de grenzen open te stellen tussen landen met hetzelfde ‘corona-risicoprofiel’.

De Europese Commissie overweegt vakanties toe te staan, mits mensen afreizen naar een land binnen hetzelfde corona-reisprofiel als hun thuisland. Zo ontstaan er als het ware ‘reisbubbels’: groepjes van landen waarbinnen gereisd kan worden.

Wie bij wie?

Er zijn al verschillende landen die aankondigen de grenzen open te stellen voor een beperkt aantal andere landen. Zo opent Oostenrijk binnenkort de grenzen met Zwitserland, Liechtenstein en Duitsland. Vanaf vrijdag mogen mensen in Estland, Letland en Litouwen weer elkaars land betreden.

Reisbubbel

Griekenland heeft plannen voor een dergelijke ‘reisbubbel’ met Israël en Cyprus. Ook is Griekenland in gesprek met Duitsland en Oostenrijk. En niet alleen binnen Europa speelt dit idee: Australië en Nieuw-Zeeland willen hetzelfde doen.

Nederlandse bubbel

Met wie zou Nederland in een bubbel kunnen? Viroloog Wim van der Poel van Wageningen University & Research zegt dat België en Duitsland qua risicoprofiel wel enigszins op Nederland lijken. “België is iets strikter en Duitsland wat losser, maar het gaat niet om heel grote verschillen”, zegt hij tegen Editie NL. Het is volgens hem belangrijk om te kijken in welke fase een land zich bevindt. “Je moet niet gaan reizen naar landen die nu pas de piek meemaken.”

Vastzitten

Reisondernemer Ingmar Bruinsma, oprichter van vakantiewebsite TravelClown, verwacht dat we dit jaar vastzitten aan Duitsland, België, Luxemburg of ons eigen land. “Het is een beetje alsof we teruggaan naar de sixties, toen je met de bus naar Düsseldorf ging. Maar dan inclusief social distancing”, zegt hij tegen Editie NL.

Niks te klagen

Als Nederland in een reisbubbel met België, Duitsland of Luxemburg zou belanden, hoeft dat volgens Bruinsma helemaal geen probleem te zijn. “Die landen zijn heel mooi. Neem de Alpen in het zuiden van Duitsland, waar prachtige meren zijn. Winterberg is in de zomer prachtig. En de Duitse eilanden zijn ook de moeite waard.” Bruinsma zou zo’n reisbubbel best een goed idee vinden. “Maar de gezondheid gaat voor. Als het niet lukt moeten we maar een jaar wachten.”

Bron: RTL nieuws

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!