vakantie helpt niet relatie redden

Vakantie helpt niet om relatie te redden

Heb je twijfels over je relatie? Denk je dat een vakantie de zaken tussen jullie zal verbeteren? Hou dat geld maar in je zak en laat die vakantie maar zitten want het gaat je hoogstwaarschijnlijk niets opleveren.

Relatie verbeteren

Samen op vakantie gaan is namelijk niet de manier om je relatie te verbeteren zo blijkt uit een groot opinieonderzoek van Ipsos. Slechts 20 procent van de 34- tot 54-jarigen antwoordde dat de relatie wel eens beter werd op reis.

Scheiden na vakantie

Volgens reisorganisatie TUI, die opdracht gaf voor de enquête, blijkt eruit dat 70 procent van die Nederlanders zich weer opgeladen voelt na de vakantie, al is dat vaak maar van korte duur. ,,Opvallend is dat één op de zes mensen in of vlak na de vakantie cruciale beslissingen neemt, zoals zwanger worden, een huis kopen, baan opzeggen, trouwen of scheiden”, aldus de onderzoekers.

Waarom op vakantie?

Als voornaamste redenen voor vakantie worden genoemd, weg uit de dagelijkse sleur (65 procent), nieuwe bestemmingen ontdekken (46 procent), cultuur opsnuiven (40 procent), ontstressen van werk (33 procent) en luieren op het strand (20 procent). Nederlanders die bijna nooit op vakantie gaan (25 procent), geven als redenen aan dat het te duur is, dat ze geen reisgenoten hebben, ziek zijn, vreemde plekken niet vertrouwen of liever thuis blijven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.