solo reis tips introvert

Vakantie gevaren die loeren

Ben je lichtelijk negatief ingesteld en zie je eerder het gevaar dan de leuke kant van een nieuwe onderneming? Dan zie je eerder op tegen een vakantie dan dat je er van geniet. Dat is toch zo jammer. Natuurlijk kunnen er gevaren loeren maar met de juiste voorbereiding kun je zorgeloos van een vakantie gaan genieten.

Routekaart en wandelschoenen

Je gaat op vakantie en je neemt mee….. Vroeger had je een lijstje, waarvan je in eerste instantie denkt dat daar veel zaken wel van weggestreept kunnen worden. Zoals? Routekaart, omdat we allemaal navigatie op onze telefoon kunnen ontvangen. Degelijke wandelschoenen, want we gaan toch niet te veel doen deze vakantie. Laat de routekaart en stevige schoenen nu eens gewoon op je lijstje staan. Soms valt je navigatie uit en soms is het gebied iets heuvelachtiger dan bedacht.

Check land van bestemming

Ook al lijken sommige landen niet zo ver wel te liggen, zijn er af en toe toch echt ander klimaat en beestjes die je vakantie goed kunnen verzieken. In Turkije kan bijvoorbeeld malaria voorkomen, waar veel mensen zich niet van bewust zijn. Het is dan ook geen overbodige luxe een goed antimuggenmiddel in te pakken, en een reisklamboe in de koffer te stoppen. Voor het beste vakantiegevoel kun je thuis voor de zekerheid een hepatitis A-vaccinatie laten zetten. En als je dan toch bezig bent dan wordt opfrisser van DTP-enting ook geadviseerd. Voor Egypte gelden de zelfde genoemde adviezen.

Er zijn landen die soms beter te mijden zijn. Heb je enige twijfel check dan op internet of er negatief reisadvies wordt afgegeven voor jouw land van bestemming. Reis sowieso in onrustige landen per taxi of pendelbus, die samenwerken met je hotel of reisorganisatie.  Er zijn ook nog steeds landen waar je als vrouw je bewust moet zijn dat je niet in het Westen bent. Soms wordt je als westerse vrouw gezien als dame van lichte zeden.

Voor de zekerheid!

Sommige zaken zijn zo gewoon, terwijl andere over het hoofd gezien worden. Wel alleen verpakt ijs eten in Spanje, maar niet opletten of op het bord bij het strand er actuele meldingen zijn over strandkwallen of ander venijn uit de zee.

Handen wassen doe je mogelijk de hele dag door, maar een plakje ham bij het ontbijt eet je gewoon op, terwijl de bromvliegen aan en af zijn gevlogen. Het is echt geen goed idee om door een lokale portier naar een privékliniek verwezen te worden, die niet op je dekkingslijst van de zorgverzekeraar voorkomt. Neem altijd een minikit EHBO mee. Pleisters, paracetamol, pillen tégen diarree, misselijkheid en voedselvergiftiging, kunnen je een hoop leed besparen. Alarmnummer van verzekeraar is ook prettig die op zak te hebben.

Haaien en muien zijn linke soep

Strand heeft altijd een grote aantrekkingskracht op vakantievierders. Maar zorg dat het ook echt een feestje blijft zo dicht bij zee. Soms hoor je wel verhalen van haaien, dat zijn dus echt geen fabeltjes.

Muien echter zijn veel linker. Wanneer je te ver uit de kust gaat zwemmen dat je met je voeten de bodem niet meer kunt aanraken, dan ben je eigenlijk te ver. Langs de Frans-Atlantische, Engelse en Nederlandse kust  komen muien voor. Dit is een sterke stroming, waar je niets tegen in kunt brengen. Kom je hierin terecht, dan moet je vooral rustig blijven en je krachten sparen. Laat je meedrijven tot de gang er grotendeels uit is en probeer dan in een rechte lijn terug te zwemmen naar het strand. De kans op muien is grootst voor de kusten van Griekenland en Italië.

Vakantie gevaren die loeren

Wanneer we naar een warm land gaan, pakken we allemaal zonnebrandcrème in, eerder te veel dan te weinig. Het echt daadwerkelijk smeren schiet er wel eens bij in. Stel dat je de avond te voren iets te diep in je glaasje hebt gekeken en je gaat aan het strand bij liggen komen, dan is de kans aanwezig dat je in slaap valt en je rood als een kreeft wakker wordt. Zet je wekker.

Langer zwemmen dan je gewend bent kan soms hevige kramp veroorzaken, zeker als de temperatuur van het water ineens minder wordt. Blijf vooral rustig, kantel je op je rug, blijf rustig adem halen en probeer rustig te strekken.

Heb ook erg in de tijd wanneer je een sportieve activiteit gaat ondernemen, die je niet gewend bent. Het zal best heel leuk zijn, maar de dagen daarna kun je mogelijk niet op of neer van de spierpijn.

Toch maar thuisblijven?

Natuurlijk kan er van alles fout gaan tijdens de vakantie. Maar dat kan thuis ook. Dus geen reden om niet te gaan. Denk wel even goed na, waar je tijdens je vakantie blij mee zou kunnen zijn als er even iets tegen zit. Enige voorbereiding is altijd wenselijk. Heb je weer zin gekregen in een klein weekje zon in oktober en wel samen met andere singles? Er is volop te beleven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!