eenoudervakantie

Vakantie Gambia met kinderen: doen!

Steeds vaker reizen ouders met kinderen naar Gambia. Ook voor een vakantie met kinderen is Gambia namelijk perfect. ‘The smiling coast of Africa’ is gastvrij, heeft prachtige stranden en je kan er heerlijk eten. En de kids beleven een verre vakantie zonder de hinder van een jetlag.

Heerlijk vertoeven in een van de tientallen hotels en resorts, zandkastelen bouwen op de brede stranden of genieten van een portie friet met kip zoals we thuis gewend zijn. Leuke excursies maken, snuffelen op markten of gewoon lekker zeepret. In Gambia kan alles!

Varen over The Gambia rivier

In Gambia ga je de rivier op! Een dag met de boot is natuurlijk al een fantastisch uitstapje op zich. Tel daar de prachtige natuur, honderden vogels en vriendelijke bevolking bij op en het staat garant voor een geslaagde dag. Tussen de inheemse bossen en planten wemelt het van de tropische vogels. De een nog kleurrijker dan de ander. Langs de oevers kan je apen spotten, stroomopwaarts imposante nijlpaarden. En in de monding van de rivier duiken met regelmaat dolfijnen op.

Apen spotten

Op veel plekken in Gambia kunnen de kinderen kennis maken met apen. Mocht je in Kololi overnachten, dan loop je gemakkelijk over het strand naar Bijilo Monkey Park. De apen in dit park leven vrij en mogen gaan en staan waar ze willen. Kom je aan in het park, dan koop je een zakje pinda’s om aan de dieren te voeren en wandel je gemakkelijk zelf via de aangegeven route door het park.

Lekker smullen voor jong en oud!

Een van de lokale gerechten proberen, dat kan bijna overal in Gambia. Probeer de domoda (kip of vis met pindasaus), yassa (kip of vis in uiensaus) of benachin (eenpansgerecht met rijst, groentesaus en vlees of vis). Willen de kinderen liever patat met kip, een pizza of een lekkere hamburger zoals ze thuis gewend zijn? Of een echte Hollandse pannenkoek? Welkom in Gambia.

Avontuur in Jeep

Gambia is Afrika en Afrika is avontuur. Zoals met een Jeep op verkenning. Een excursie die bij veel kinderen op nummer één staat. Off the road op weg naar de kleurrijke en indrukwekkende Tanji Fishing Village. Proeven, ruiken, voelen en verbazen. Ervaar hoe Gambiaanse kinderen naar school gaan en ga op bezoek bij een Gambiaanse familie. Makkelijk ter plaatse te boeken via hotel of reisorganisatie en een leuke en leerzame kennismaking met Afrika.

Lekker relaxen in het resort

Alle Gambiaanse resorts liggen aan het strand of hebben een zwembad. Of beiden! Dus hebben de kids genoeg mogelijkheden voor sport en spel, te ravotten in de branding of om zandkastelen te bouwen. De meeste resorts organiseren de hele dag activiteiten voor hun gasten; jong en wat ouder. Van watervolleybal tot fitness of culturele dansacts. Dus ook een dagje ‘thuisblijven’ is heerlijk iedereen.

Zin in een retourtje naar de zon met je kids? Kijk dan bij Kras Reizen of TUI voor heerlijke vakanties naar Gambia.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.