Werkgerelateerde zaken mogen dan steeds meer het privéleven binnendringen, ook omgekeerd ondernemen werknemers steeds vaker privéactiviteiten op de werkvloer. Een op vier boekt zijn of haar vakantie tijdens de werkuren, zo meldt The Telegraph op basis van een poll van Hotels.com.

Op werkvloer

Meer dan 26 procent van de arbeidskrachten heeft toegegeven op de werkvloer onderzoek te verrichten naar mogelijke vakantiebestemmingen of zelfs daadwerkelijk een reis te boeken. Mobiele telefoons blijken daarvoor het aangewezen instrument aangezien er via apps makkelijk kan gezocht worden naar geschikte hotels of vluchten.

“Dus de volgende keer dat je een collega naar zijn smartphone ziet grijpen tijdens een meeting kan hij net zo goed zijn volgende citytrip aan het plannen zijn in plaats van een belangrijke e-mail te beantwoorden”, verklaart Laura Watts van Hotels.com.

Maandagmiddag

De app van de hotelboekingssite wordt na de lunchpauze opmerkelijk meer geconsulteerd, stelt Hotels.com vast. Uit een onderzoek van ‘Holiday Lettings’ kwam trouwens al naar voor dat de meeste vakanties op maandagmiddag geboekt worden.

Het feit dat er na het weekend tijdens de lunch veelal vakantieverhalen worden opgedist door collega’s die teruggekkeerd zijn uit verlof, is daar uiteraard niet vreemd aan. Het doet mensen dromen van een nieuwe reis en zet aan tot actie.