bonus uitrusten vakantie

Vakantie doet je het zweet uitbreken

Vakantie staat voor de deur. Een dezer dagen vertrek jij met je gezin naar het zonnige zuiden. Lichte paniek slaat toe en het zweet breekt je uit. Het klinkt niet plezierig, maar hoe ga je deze vakantie overleven?

Een gezinsvakantie zal altijd een hele inspanning blijven, maar laat je niet gek maken en bekijk de volgende 10 tips eens goed.

1. Bestemming

De jongste kinderen spetteren in de warme Spaanse zee, terwijl de pubers het nachtleven van de Spaanse Costa ontdekken. Zorg dat je een bestemming kiest, waar je het hele gezin een plezier mee doet.

2. Activiteiten

De kans is groot dat kinderen elkaar in de haren vliegen als ze dag en nacht op elkaars lippen zitten. Trek er daarom op uit met je gezinnetje. Laat je kinderen meebeslissen en wissel de aard van de activiteiten met elkaar af. Ga een dagje slenteren door de stad, bezoek een watersport of sloof je uit tijdens een sportief potje badminton. Cultuur snuiven? Maak het voor de kleintjes aantrekkelijk door bijvoorbeeld een bezoek aan een museum af te wisselen met een strandbezoekje of een ijsje.

3. Plannen en loslaten

Maak per dag samen met je kinderen een planning. Bijvoorbeeld: ’s ochtends mogen jullie zelf spelen en ’s middags doen we iets samen. Of: de ene dag kiezen papa en mama wat we gaan doen en de andere dag mogen jullie dat doen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is en ontstaat er ook geen discussie.

4. Eén op één

Op een doordeweekse dag schiet wat extra aandacht er vaak bij in. In de vakantie heb je echter alle tijd om dit in te halen. Heb je meerdere kinderen? Splits de kinderen dan een dagje op. De oudste gaan een middagje met papa op stap en mama neemt de kleintjes onder haar hoede. Of je splits de jongens van de meisjes. Zo krijgt iedereen in het gezin een beetje extra persoonlijke aandacht.

5. Verveling

Slaat de verveling toe en vliegen de kids elkaar in de haren? Verzin een leuke opdracht. Geef ze een fotocamera en laat ze tien blauwe objecten fotograferen. Of geef ze een lijstje inclusief geld en laat ze een aantal kleine boodschappen halen.

6. Muziek

Ga je met de auto en heb je kinderen in diverse leeftijdscategorieën? Spreek dan af dat ieder kind een half uurtje zijn of haar favoriete muziek mag luisteren. En een extra tip: ook papa en mama mogen af en toe muziek luisteren. Tien uur lang luisteren naar K3 of Justin Bieber is niet echt goed voor je humeur.

7. Afspraken

‘Mama, kunnen we vandaag een keer later ontbijten?, ‘Pap mag ik alsjeblieft op de I-Pad?’ ‘Wanneer gaan we nou zwemmen?’.  Peuters, kleuters of pubers, niets is zo vervelend als kinderen die voortdurend aan je hoofd zeuren. Je kunt dit eenvoudig oplossen door duidelijke afspraken met elkaar te maken. Wat wil jij en wat willen je kinderen? Maak een compromis en zorg dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

8. Relax

Tijdens de vakantie is het tijd voor ontspanning, dus relax. Maak je niet druk en negeer tijdens de vakantie elkaars negatieve trekjes. Focus je op het positieve. Lopen de spanningen toch op? Knijp er dan even tussenuit. Loop een blokje om en adem diep in en uit.

9. Kinderen die ruzie maken

Kinderen die elkaar voortdurend de hersens inslaan, je wordt er als ouder niet vrolijk van. Je wilt dat ze lief spelen, geen ruzie maken en niet moeten zeuren. Toch zijn deze verwachtingen niet realistisch. Kinderen blijven kinderen en dat betekent dat broertjes en zusjes wel eens ruzie maken. Probeer je als ouder niet met deze ruzies te bemoeien en laat je kroost het zelf uitzoeken. Dit voorkomt dat de ruzie nog groter wordt en de kinderen het gevoel krijgen dat je partij kiest.

10. Tegenslagen

Je wilt dat de hele vakantie op rolletjes loopt. Maar als het dan met bakken uit de lucht komt, de kinderen slecht slapen of jullie verdwaald raken, is de teleurstelling extra groot. Houd daarom tijdens je vakantie rekening met tegenslagen en probeer er het beste van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een regendans? Of een spelletje wie vindt als eerst de camping terug?

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!