vagina stokken japan
5 March 2016

Vagina straktrekken met Japanse ‘stokken’ is gevaarlijk

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar ze blijken razend populair te zijn: stokken die de vagina straktrekken. Deze dingen zijn voor een habbekrats te koop op sites als Amazon en Etsy en ze beloven vrouwen – hoe kan het ook anders ; een strakkere en schonere vagina. Maar.. het gebruik ervan zou niet volledig veilig zijn.

Japanse uitvinding

De ‘straktrekkende stokken’ voor de vagina zijn een Japanse uitvinding, en ze blijken overal zowat als zoete broodjes over de virtuele toonbank te gaan. De stokjes die wat op sigaren lijken, zouden gemaakt zijn van kruiden, gemalen planten en nog een hoop andere mysterieuze ingrediënten.

vagina stokken straktrekken

Strakke vagina in 2 minuten

De bedoeling is dat dames een halfuur voor de seks een stok binnenbrengen, waarna hun vagina 2 minuten later al strakker zal zijn. Daarnaast onttrekken de stokken ook alle natuurlijke afscheiding, zodat je nog nooit zo schoon bent geweest daar beneden. Althans, dat beweert het bedrijf achter deze “wonderstokken”. Dat dat niet helemaal gezond kan zijn, voelen wij eigenlijk al van ver aankomen…

“De stokken drogen de vagina uit”

Op haar blog, waarschuwt gynaecologe Jen Gunter dames voor het gevaar van de beruchte vagina stokken. “Ten eerste is een vagina perfect in staat om zichzelf schoon te houden, en is afscheiding nodig voor dat schoonmaakproces. Daarnaast drogen de stokken de vagina enorm uit, waardoor de vagina misschien heel even strakker zal lijken, maar gezond is dat zeker niet. Het hoort daar onderaan nat te zijn, onder andere zodat de penetratie aangenaam verloopt,” schrijft Gunter.

Seks zal niet meer aangenaam

Verder zegt ze ook nog dat ze niet begrijpt waarom vrouwen strakker willen zijn om bij mannen in de smaak te vallen. “Ik snap daar echt niets van, maar dat is een heel andere discussie waar ik nog uren over zou kunnen doorgaan. Weet wel dat je door de stokken misschien wel voor korte tijd iets strakker zult zijn, ze zorgen er ook voor dat seks zowel voor vrouwen als mannen niet aangenaam meer zal verlopen, dus dan heeft het toch al helemaal geen zin meer?” aldus Gunter.

Internethype

Na het vaginale stomen van Gwyneth Paltrow en de blogster die ons probeerde te overtuigen van een vaginale detox met kruiden, is dit weer een gevaarlijke internethype, die hopelijk de nuchtere Hollandse vrouw niet zal bekoren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie