vagina versailles

Vagina in Versailles schiet toeristen in verkeerde keelgat

Ben je wel eens in Versailles geweest? Heel goed te combineren met een stedentripje Parijs. Maar het kunstwerk ‘Dirty Corner’ dat de Brits-Indiase kunstenaar Anisch Kapoor mocht neerzetten in de prachtige tuinen van het kasteel schieten veel toeristen in het verkeerde keelgat. Het lijkt wel een vagina!?

Misschien niet zo gek als je weet dat de kunstenaar in kwestie het kunstwerk in een interview omschreef als ‘de vagina van een koningin die de macht overneemt’. Het is ook precies die omschrijving die niet goed valt bij toeristen.

Dirty Corner sculptuur

Het zestig meter lange sculptuur van staal en steen lijkt op een oranjebruine trechter die op het paleis staat gericht. In een interview met Le Journal du Dimache zei Kapoor dat ‘Dirty Corner’ de vagina is van een die de macht grijpt”.

Grof en vies

Toeristen die het kasteel en de tuinen van Versailles bezoeken, vinden dat maar walgelijk. “Het is verwarrend, zo’n grote vagina naast een paleis”, verzucht een Duitse toerist tegenover de BBC. De Amerikaanse toeriste Megan: “Wie naar Versailles komt, verwacht iets klassiek Frans, zoals een groot standbeeld van een Romeinse god. Maar dit lijkt gewoon grof en vies”.

Terugkrabbelen

Kapoor, die ook de Orbital Tower voor de Olympische Spelen in Londen ontwierp, neemt intussen afstand van zijn omschrijving. “Ik kan me niet herinneren dat ik dat heb gezegd”, stelt hij in The Independent. Hij bekent wel dat hij het woord ‘vagina’ heeft gebruikt om delen van de tentoonstelling in Versailles te omschrijven.

Geen probleem…

“Maar ik zie het probleem niet”, voegt hij er aan toe. “Een kunstwerk kan je op veel mogelijke manieren interpreteren”, zegt hij. “Onvermijdelijk kom je bij het menselijk lichaam uit en een zekere graad van seksualiteit. Maar dat is zeker niet het enige waarover dit werk gaat”. Het lijkt erop dat de kunstenaar terugkrabbelt nu zijn uitspraken zoveel commotie teweeg brengen. De sculptuur is overigens slechts een onderdeel van Kapoors installatie in Versailles. Hij installeerde ook grote spiegels met daarop verfspatten.

Kerstboom als seksspeeltje

Het incidentje roept herinneringen op aan de kerstboom die de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy vorig jaar neerzette in Parijs. ‘Tree’ deed heel wat mensen denken aan een seksspeeltje. Nadat vandalen de bevestigingstouwen hadden doorgesneden, werd de controversiële kerstboom neergehaald.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.