Een op de drie vaders liegt in hun online datingprofiel over het hebben van kinderen en hoe jonger de mannen zijn, hoe groter de kans dat ze erover liegen.

Van de vaders onder de dertig liegt 51 procent over het hebben van kinderen, tegenover 12 procent van de vaders boven de vijftig, zo blijkt uit onderzoek van een onconventionele datingsite onder 2.500 mannen. Aan de andere kant zegt 3 procent wel kinderen te hebben, terwijl dat niet waar is. Slechts 1 procent verzon er kinderen bij of telde er een of een paar niet meer, zo meldt Daily Mail.

Leeftijd
Naast kinderen, liegen mannen ook wel eens over hun leeftijd, inkomen, huidige baan en favoriete hobby’s, hoewel niet duidelijk is welk percentage van de mannen dat doet.

Afwijzing
Volgens de CEO van de datingsite liegen mannen uit angst om afgewezen te worden voor een date. Oudere mannen zijn volgens hem eerlijker om de simpele reden dat zij volwassener zijn.”Ik denk dat oudere mannen zich comfortabeler voelen bij het feit dat zij kinderen hebben en dat ze weten dat er vrouwen zijn die dat accepteren”, aldus de CEO.