Vaderdag gescheiden tips
18 June 2015

Vaderdag voor gescheiden ouders: 3 tips

Het alweer bijna Vaderdag. Heb je nog jonge kinderen, dan is het voor hen een speciale dag. Op school is er druk geknutseld voor papa en de juf of meester vertelt hoe ze papa op Vaderdag kunnen vertroetelen. Maar wat als je gescheiden bent?

Misschien zijn de kinderen door de regeling na de scheiding wel helemaal niet bij papa op Vaderdag omdat het toevallig mama-weekend is. Wat doe je dan en vooral,  wat doe je niet? 3 tips.

1. Niet naar papa is foute boel

Als je als ouders een slechte verstandhouding hebt en alleen nog maar communiceert via sms, app of mail dan zal je als moeder misschien de neiging hebben om de regeling niet speciaal voor Vaderdag om te gooien. Jij denkt, ‘hij zoekt het maar lekker uit, al dat gedoe. Volgende week een cadeautje van de kinderen is ook prima”.

Zeker voor jonge kinderen is dit hartstikke moeilijk. Zij vinden het spannend, hebben zicht verheugd op de reactie van papa op hun cadeautje en willen dat graag zien op Vaderdag, niet een week later. Ook op school wordt er in de klas nagepraat over Vaderdag. Niks zo sneu als jouw kind niet zijn of haar verhaal kan doen.

2.  Gun je kind een gezellige Vaderdag

Zet je over je irritatie, ongemak en frustratie heen en gun je kinderen gewoon een leuke Vaderdag. Jij vindt het ook fijn als ze met Moederdag bij jou zijn toch? Zorg er bij voorkeur voor dat je kinderen de avond van te voren al bij papa zijn zodat ze samen gezellig kunnen ontbijten en de cadeautjes kunnen wordt gegeven.

Gaat dat om praktische redenen echt niet, breng je kinderen dan in de ochtend naar papa toe. Is er echt geen contact mogelijk tussen jou en je ex, zelfs niet voor de kinderen? Laat ze dan een mooie kaart tekenen en stuur deze op. Ook als kan jij hem wel wurgen, zij hebben maar één vader en dat blijft zo.

3. Laat surrogaat vaders niet ‘waarnemen’

Misschien heb jij al een tijdje een nieuwe relatie en wie weet woont hij al bij jullie in huis. Hartstikke prima maar laat je kinderen niet het vaderdagscadeau aan hem geven. Hoe goed de relatie tussen hen en jouw nieuwe liefde ook is, het is niet hun vader en dat wordt hij ook niet. Jij wil zelf toch ook niet dat je vader of moeder wordt ingeruild voor een surrogaat? Krijg je het idee dat jouw kinderen hem ook graag willen verrassen met Vaderdag? Heb het er dan met hen over en maak of koop dan ook iets leuks voor je nieuwe partner.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Bloemen goed voor het libido

Volgens een recent onderzoek is het geven van een bos bloemen...

Stiefouderdag: 10 tips voor een samengesteld gezin

We weten het allemaal: het wil geregeld niet zo vlotten tussen...

Verjaardagscadeau vrijgezelle man

Je weet dat je date binnenkort jarig is en wilt hem...

Iedere dag blij met je kinderen

Elk kind maakt een nieuwe moeder. Een kind is nodig om...

Mannen met bierbuikje zijn officieel aantrekkelijker én gezonder

Heb je afvallen hoog op je prioriteitenlijstje staan als goede voornemen...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie