Vaderdag gescheiden tips

Vaderdag voor gescheiden ouders: 3 tips

Het alweer bijna Vaderdag. Heb je nog jonge kinderen, dan is het voor hen een speciale dag. Op school is er druk geknutseld voor papa en de juf of meester vertelt hoe ze papa op Vaderdag kunnen vertroetelen. Maar wat als je gescheiden bent?

Misschien zijn de kinderen door de regeling na de scheiding wel helemaal niet bij papa op Vaderdag omdat het toevallig mama-weekend is. Wat doe je dan en vooral,  wat doe je niet? 3 tips.

1. Niet naar papa is foute boel

Als je als ouders een slechte verstandhouding hebt en alleen nog maar communiceert via sms, app of mail dan zal je als moeder misschien de neiging hebben om de regeling niet speciaal voor Vaderdag om te gooien. Jij denkt, ‘hij zoekt het maar lekker uit, al dat gedoe. Volgende week een cadeautje van de kinderen is ook prima”.

Zeker voor jonge kinderen is dit hartstikke moeilijk. Zij vinden het spannend, hebben zicht verheugd op de reactie van papa op hun cadeautje en willen dat graag zien op Vaderdag, niet een week later. Ook op school wordt er in de klas nagepraat over Vaderdag. Niks zo sneu als jouw kind niet zijn of haar verhaal kan doen.

2.  Gun je kind een gezellige Vaderdag

Zet je over je irritatie, ongemak en frustratie heen en gun je kinderen gewoon een leuke Vaderdag. Jij vindt het ook fijn als ze met Moederdag bij jou zijn toch? Zorg er bij voorkeur voor dat je kinderen de avond van te voren al bij papa zijn zodat ze samen gezellig kunnen ontbijten en de cadeautjes kunnen wordt gegeven.

Gaat dat om praktische redenen echt niet, breng je kinderen dan in de ochtend naar papa toe. Is er echt geen contact mogelijk tussen jou en je ex, zelfs niet voor de kinderen? Laat ze dan een mooie kaart tekenen en stuur deze op. Ook als kan jij hem wel wurgen, zij hebben maar één vader en dat blijft zo.

3. Laat surrogaat vaders niet ‘waarnemen’

Misschien heb jij al een tijdje een nieuwe relatie en wie weet woont hij al bij jullie in huis. Hartstikke prima maar laat je kinderen niet het vaderdagscadeau aan hem geven. Hoe goed de relatie tussen hen en jouw nieuwe liefde ook is, het is niet hun vader en dat wordt hij ook niet. Jij wil zelf toch ook niet dat je vader of moeder wordt ingeruild voor een surrogaat? Krijg je het idee dat jouw kinderen hem ook graag willen verrassen met Vaderdag? Heb het er dan met hen over en maak of koop dan ook iets leuks voor je nieuwe partner.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.