De papa’s worden steeds geliefder, want kinderen vinden het vieren van vaderdag bijna net zo belangrijk als het vieren van moederdag. Vaderdag legt het met drie procent verschil nét af. Dat blijkt uit onderzoek van Groupon eerder deze week.

Populaire cadeaus Vaderdag

In plaats van een boormachine of in het beste geval een lekkere aftershave geven de kids het liefst een activiteit. Samen tijd doorbrengen is een erg populair cadeau voor vaderdag. Misschien komt dat wel omdat zo’n 11 procent van de kinderen normaal nooit een activiteit met hun vader onderneemt. Dit tegenover 5 procent die nooit iets met de moeder onderneemt.

Doe dingen

Populair om met papa te doen zijn uit eten gaan (70 procent), weekendje weg (36 procent) en een wandeling maken door de natuur (32 procent). Samen een dagje winkelen of het café induiken, dat doen oudere kinderen dan weer liever met hun moeder.

Papa kost minder geld

Voor vaderdag wordt er door de kinderen minder geld uitgegeven dan voor moederdag. 5 procent van de kinderen wil meer voor hun moeder in het spaarvarken tasten, tegenover 2 procent die meer aan hun vader willen uitgeven.

Voor moeders die hun nog jonge kinderen willen helpen aan een origineel verjaardagscadeau, even verder lezen..