hoge hakken lopen

Upgrade je flirtkunsten met deze tips

Naast een portie zelfvertrouwen, is het altijd handig om te kunnen terugvallen op een aantal slimme strategieën tijdens een flirt. Nadat je die eerste blik gestolen hebt en een subtiel glimlachje in zijn of haar richting hebt gestuurd, kan je gebruik maken van deze do’s en don’ts.

1. Wees jezelf

De belangrijkste regel voor een geslaagde flirt is gewoon jezelf te zijn. We hebben allemaal onze kronkels en systemen. Of dat nu een subtiele aanraking is of gewoon simpel toegeven dat je in versiermodus staat, geef je eigenheid altijd voldoende speelruimte.

2. Doe-het-zelf

Aansluitend bij bovenstaande tip, reken je beter niet op alcohol, een vriend(in) of je smartphone om een flirtsessie te doen slagen.

3. Infiltreer in de kliek

Hoewel het wellicht een beetje oefening vraagt, is jezelf – al dan niet subtiel – mengen in een groepsconversatie. Haal je zelfzekerheid boven en infiltreer de kliek met iets als “Ik kon niet weerstaan om even te zeggen dat ik het helemaal eens ben met…” en voeg wat van je wijsheid toe. Om niet onbeleefd of arrogant over te komen, blijf je minstens voor een rondje drankjes trouw aan de groep en geef je ook anderen aandacht, niet alleen je uitverkoren flirt.

4. Gemeende complimentjes

Aangezien je met onoprechte complimentjes nogal snel door de mand kan vallen, zeg je beter alleen dingen die je écht meent. Wees je ook bewust van de woordkeuze. Laat de “ik hou van je ogen” achterwege en kies liever voor “Jouw ogen zijn echt intrigerend”, gevolgd door een leuke conversatiestarter die je interesse extra in de kijker zet.

5. Per ongeluk

Je mag deze flirttruc niet zien als manipulatief, maar eerder als een strategische zet. Wie niet gezegend is met veel lef of zelfzekerheid, kan de bal in het kamp van de ander leggen. Een mooi voorbeeld is “per ongeluk” tegen iemand aanbotsen en meteen toegeven dat je soms een beetje onoplettend bent. Kijk even de kat uit de boom en ga er dan 300 procent voor. De truc is uiteraard te gaan voor een move die niet geënsceneerd overkomt.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam