rokjesdag

Unplugged: dingen om te doen zonder technologie

Ondertussen is het voor velen ondenkbaar geworden om eens helemaal ontkoppeld te zijn van alle technologische snufjes die ons vandaag omsingelen. Toch is het best gezond af en toe eens prioriteit te geven aan een “unplugged” moment.

Geen inspiratie voor ‘unplugged’ activiteiten? Hier alvast enkele ideetjes:

Kokkerellen
Neuzen in een papieren kookboek en je helemaal verlekkeren op het eindresultaat kan zeer ontspannend zijn. Wie graag in de keuken staat, weet dat koken de nodige dosis aandacht vereist, waardoor je de afleiding van telefoons, tablets of computers zeker niet nodig hebt.

Verwonderen
Hoewel het misschien een beetje bizar klinkt om verwondering te koppelen aan smartphones, moeten we ons bewust zijn van het feit dat we vandaag meer toegang hebben tot informatie dan ooit tevoren. Neem dus gerust de tijd om jezelf dingen uitgebreid af te vragen vooraleer je het antwoord opzoekt. Je weet welke leuke hersenkronkels er kunnen ontstaan.

Babbelen
Het is tegenwoordig schering en inslag: in het midden van een conversatie haalt je gesprekspartner zijn of haar telefoon boven om god weet welk sociaal netwerk te checken, mails te beantwoorden of sms’jes te sturen. Bij onderonsjes met vriend(inn)en kan je perfect je gsm uitzetten en genieten van een onverstoorde babbel. Wie de tijd en aandacht van vrienden te lang als vanzelfsprekend ziet, zou wel eens met zijn kop tegen de muur kunnen lopen.

Daten
Een virtuele boodschap in één of andere instant messenger is niet meteen de meest aangename manier om iemand uit te nodigen op een gezellige avond samen. Het kan zelfs voor een gigantische muur zorgen. Bewaar daarom wat leuke verhalen, vragen en complimentjes voor elkaar, zo kan je oprecht uitkijken naar de ontmoeting in real life.

Schrijven
Net als vinyl en een stevig leesboek, zullen ook handgeschreven tekstjes nooit hun charmes verliezen. Stuur iemand die je nauw aan het hart ligt liever eens een leuke brief of een knotsgek postkaartje. Als de daad zelf je geen goed gevoel geeft, zal de reactie van de ontvanger dat ongetwijfeld wel doen.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.