partneralimentatie

Universiteit gaat mensen volgen tijdens echtscheiding

Onderzoekers van de Universiteit Twente gaan mensen volgen tijdens hun echtscheiding. In dit onderzoek wordt tijdens de scheiding gevraagd hoe zij het proces ervaren en wat voor hulp ze nodig hebben. Momenteel worden ongeveer 250 mensen gezocht voor deelname, zo heeft onderzoekster Janneke Overduin laten weten.

Waarom escaleert een scheiding?

‘Veel onderzoeken naar scheidingen vinden nu pas achteraf plaats, dan wordt aan mensen gevraagd om terug te kijken. Wij vinden het belangrijk om tijdens de scheiding al te vragen waar mensen tegenaan lopen’, aldus Overduin. ‘Stel dat een scheiding escaleert tot een vechtscheiding, dan is het moment en de oorzaak waarschijnlijk makkelijker te achterhalen.’ De resultaten zijn naar verwachting medio volgend jaar bekend.

Gezocht voor deelname

Voor het onderzoek wordt gezocht naar zowel mannen als vrouwen, met en zonder kinderen, getrouwd en samenwonend. Mensen die in een scheiding zijn beland en daarover best willen vertellen en het waarschijnlijk goed willen afronden.

Bron: AD.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.