Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
agenda
12 oktober 2014

Unitasken of multitasken

Ik besef nu dat het een van de grote luxes van het huidige leven is om met één ding tegelijk bezig te zijn. Unitasken. Een spreuk  uit het boek Pleidooi voor echt koken van Michael Pollan.

Unitasken

Unitasken, deed me denken aan multitasken, maar bracht me ook snel naar single zijn. Eén taak hebben, één ding tegelijk hoeven doen, niet zoals vrouwen vaak vinden dat ze zoveel tegelijk kunnen. Voor één persoon zorgen, voor jezelf dus, als je single bent. Dat is toch eigenlijk heerlijk.

Solo, het nieuwe normaal

Hier vandaan kom ik op een artikel in De Volkskrant van vorig weekend, waarin een artikel stond met de naam Solo, het nieuwe normaal. Er is een sterke toename van eenpersoonshuishoudens. Waarom wonen mensen alleen? Omdat ze het kunnen betalen. De toegenomen welvaart vertaalt zich in verstedelijking, vrouwenemancipatie, toegenomen levensverwachting en communicatie mogelijkheden. Door die communicatie hoeven alleenstaande nooit echt alleen te zijn.

Ongelukkig als single?

Ben je bij voorbaat ongelukkig als je single bent? Vragen anderen zich wel eens af. Alhoewel anderen zich niet zo vaak iets afvragen over jou, omdat iedereen toch vaak op zich zelf gericht is, met enkele positieve uitzonderingen daargelaten. Misschien ben je soms ongelukkig als single, maar het hebben van een partner  heeft in onderzoek nog niet aangetoond dat je dan wel altijd gelukkig bent.  Wie wel aan jou vragen of het goed hoe het met je gaat, dat zijn andere singles. Het zijn namelijk singles die voornamelijk sociale contacten onderhouden. Zodra mensen gaan samenwonen worden hun vrienden netwerken kleiner. Het zou goed zijn daar stil bij te staan. Er lopen nogal wat relaties stuk, het is dan prettig te weten dat je nog vrienden hebt.

Multitasken

Even terug komen op dat unitasken. Iets waar vrouwen zeggen goed in te zijn. Multitasken is dat je heel veel dingen tegelijk doet. Dus je bent aan het telefoneren en tegelijkertijd ben je een e-mailtje aan het sturen, of je gaat ook nog even de was ophangen, terwijl je eigenlijk aan het stofzuigen bent . Je doet eigenlijk van alles tegelijk. Dat geeft je een gevoel van productief zijn, want je doet erg druk. Je moet druk zijn niet verwarren met productief zijn. Multitasken is namelijk nummer 1 oorzaak van het juist niet productief zijn.

Maak van “multitask” bezig zijn,  meerdere “unitask” taken. Je kunt het best in blokken van tijd gaan werken. De duur is afhankelijk van hoelang je je energie er bij kan houden. Je kunt je dan echt op één activiteit focussen, zonder op dat moment nog allerlei andere dingen te moeten. Laten we het single tasking noemen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in...

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

Vertrouw jij iemand anders jouw auto toe?

Hoewel bijna 80 procent van de Nederlanders vindt dat ze goed...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie