agenda

Unitasken of multitasken

Ik besef nu dat het een van de grote luxes van het huidige leven is om met één ding tegelijk bezig te zijn. Unitasken. Een spreuk  uit het boek Pleidooi voor echt koken van Michael Pollan.

Unitasken

Unitasken, deed me denken aan multitasken, maar bracht me ook snel naar single zijn. Eén taak hebben, één ding tegelijk hoeven doen, niet zoals vrouwen vaak vinden dat ze zoveel tegelijk kunnen. Voor één persoon zorgen, voor jezelf dus, als je single bent. Dat is toch eigenlijk heerlijk.

Solo, het nieuwe normaal

Hier vandaan kom ik op een artikel in De Volkskrant van vorig weekend, waarin een artikel stond met de naam Solo, het nieuwe normaal. Er is een sterke toename van eenpersoonshuishoudens. Waarom wonen mensen alleen? Omdat ze het kunnen betalen. De toegenomen welvaart vertaalt zich in verstedelijking, vrouwenemancipatie, toegenomen levensverwachting en communicatie mogelijkheden. Door die communicatie hoeven alleenstaande nooit echt alleen te zijn.

Ongelukkig als single?

Ben je bij voorbaat ongelukkig als je single bent? Vragen anderen zich wel eens af. Alhoewel anderen zich niet zo vaak iets afvragen over jou, omdat iedereen toch vaak op zich zelf gericht is, met enkele positieve uitzonderingen daargelaten. Misschien ben je soms ongelukkig als single, maar het hebben van een partner  heeft in onderzoek nog niet aangetoond dat je dan wel altijd gelukkig bent.  Wie wel aan jou vragen of het goed hoe het met je gaat, dat zijn andere singles. Het zijn namelijk singles die voornamelijk sociale contacten onderhouden. Zodra mensen gaan samenwonen worden hun vrienden netwerken kleiner. Het zou goed zijn daar stil bij te staan. Er lopen nogal wat relaties stuk, het is dan prettig te weten dat je nog vrienden hebt.

Multitasken

Even terug komen op dat unitasken. Iets waar vrouwen zeggen goed in te zijn. Multitasken is dat je heel veel dingen tegelijk doet. Dus je bent aan het telefoneren en tegelijkertijd ben je een e-mailtje aan het sturen, of je gaat ook nog even de was ophangen, terwijl je eigenlijk aan het stofzuigen bent . Je doet eigenlijk van alles tegelijk. Dat geeft je een gevoel van productief zijn, want je doet erg druk. Je moet druk zijn niet verwarren met productief zijn. Multitasken is namelijk nummer 1 oorzaak van het juist niet productief zijn.

Maak van “multitask” bezig zijn,  meerdere “unitask” taken. Je kunt het best in blokken van tijd gaan werken. De duur is afhankelijk van hoelang je je energie er bij kan houden. Je kunt je dan echt op één activiteit focussen, zonder op dat moment nog allerlei andere dingen te moeten. Laten we het single tasking noemen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.