20 bizarre date ideeën

Uitstelgedrag zit in de genen

Taken uitstellen tot het laatste moment zit in de genen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Colorado. Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers het plangedrag van 181 eeneiige tweelingen en 166 twee-eiige tweelingen.

Belang van genen bij planning

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van eeneiige tweelingen naast twee-eiige tweelingen omdat bij de eerste groep het DNA 100 procent gelijk is aan elkaar en bij de tweede groep voor slechts 50 procent.

Zo konden de wetenschappers ontdekken hoe belangrijk genen zijn in vergelijking met andere factoren die de persoonlijkheid vormen als opvoeding, vrienden en opleiding. Daaruit blijkt volgens de onderzoekers dat uitstelgedrag erfelijk is en dat uitstellers erg impulsief zijn.

Uitstelgedrag en impulsiviteit

Beide groepen werden getest op hun capaciteit om doelen te stellen en hoe zij die doelen wilden bereiken. Daarbij werd gekeken naar uitstelgedrag en impulsiviteit. Onze voorouders hadden impulsiviteit nodig om te overleven. Ze zochten naar beloningen op korte termijn.

Evolutie

Toen de manier van leven evolueerde en op voorhand plannen steeds belangrijker werd, is impulsiviteit steeds meer een storende factor geworden. Zo is uitstelgedrag ontstaan.

De wetenschappers gaan nu kijken hoe impulsieve opwellingen zijn tegen te gaan. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.