20 bizarre date ideeën

Uitstelgedrag zit in de genen

Taken uitstellen tot het laatste moment zit in de genen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Colorado. Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers het plangedrag van 181 eeneiige tweelingen en 166 twee-eiige tweelingen.

Belang van genen bij planning

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van eeneiige tweelingen naast twee-eiige tweelingen omdat bij de eerste groep het DNA 100 procent gelijk is aan elkaar en bij de tweede groep voor slechts 50 procent.

Zo konden de wetenschappers ontdekken hoe belangrijk genen zijn in vergelijking met andere factoren die de persoonlijkheid vormen als opvoeding, vrienden en opleiding. Daaruit blijkt volgens de onderzoekers dat uitstelgedrag erfelijk is en dat uitstellers erg impulsief zijn.

Uitstelgedrag en impulsiviteit

Beide groepen werden getest op hun capaciteit om doelen te stellen en hoe zij die doelen wilden bereiken. Daarbij werd gekeken naar uitstelgedrag en impulsiviteit. Onze voorouders hadden impulsiviteit nodig om te overleven. Ze zochten naar beloningen op korte termijn.

Evolutie

Toen de manier van leven evolueerde en op voorhand plannen steeds belangrijker werd, is impulsiviteit steeds meer een storende factor geworden. Zo is uitstelgedrag ontstaan.

De wetenschappers gaan nu kijken hoe impulsieve opwellingen zijn tegen te gaan. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.