wonderbroeders

Uitgaan zonder alcohol geen lol aan

Mijn vriendin wil alleen op stap, is dat normaal of goed voor een relatie? Dat was een vraag die ik onlangs tegen kwam en waaraan ik een artikel geweid heb in de vorm van Lieve Mona. De conclusie was dat vrijheid een groot goed is, maar dat je wel bij jezelf te raden moet gaan wanneer je partner meestal liever alleen naar een café gaat.

Drinkebroeders

Voor mannen is het ondertussen wetenschappelijk onderzocht waarom zij liever met vrienden onder elkaar een biertje gaan drinken in de stad. Het is sowieso al een gewoonte die zo oud is als de straat, een Belgische uitdrukking, die ik graag overneem uit het artikel van HLN.be. Wij zouden zeggen “zo oud als Sint Juttemus”, maar wat is in hemelsnaam Sint Juttemus. De mannen voelen zich drinkeboeders, een woord dat ook uit die tijd komt, als het al een officieel woord is. Het brengt een soort verbondenheid.

Meer drinken meer lachen

Vriendschappen bij mannen ontstaan vaak bij pot en pint. Bij vrouwen is het door ontbreken van pisbakken al geen eerlijk vergelijk, tussen haakjes. De verklaring waarom mannen zo graag naar het café gaan met hun makkers, dat is dus bevestigd door de wetenschap.

Voor het onderzoek werden ongeveer 800 personen verdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg een alcoholisch drankje voorgeschoteld terwijl de andere groepen ofwel een placebo ofwel frisdrank mochten drinken. Onder mannen werd er vaker gelachen naarmate ze meer dronken. Dit resultaat werd alleen vastgesteld bij mannen.

Wanneer ze een biertje ophebben, fungeert alcohol als een smeermiddel waardoor ze gevoeliger zijn voor sociaal gedrag zoals lachen en plezier maken. Mannen zouden volgens het onderzoek niet op dezelfde manier reageren wanneer ze enkel frisdrank of water drinken.

Glimlach volstaat

Twee andere constateringen zijn dat het uitgelaten plezier hebben met mannen onder elkaar niet gebeurt wanneer er vrouwen op dat moment in de vriendengroep aanwezig zijn. Ook werd gezien dat vrouwen al kunnen lachen als ze niet gedronken hebben en er een gemeende glimlach hun kant op komt. Dat is bij mannen zeker niet het geval.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.