Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
9 augustus 2019

Uitgaan voor veertigers, vijftigers en zestigers

Ben je een veertiger, vijftiger of zestiger en wil je dolgraag nog avondje de dansvloer op, maar niet tussen de studenten en scholieren staan? Waar kan je dan naar toe en wat vindt deze groep belangrijk tijdens het stappen?

Dansvloer

Het is zaterdagavond in een nachtclub in Utrecht. Communicatiespecialist Lydia van der Meer (48) en een vriendin staan tussen de studenten te dansen. “We kregen veel aandacht, met name van jongens die benieuwd waren wat we daar deden. We hebben veel lol gehad, maar het voelt toch een beetje alsof je met de oppas van je kinderen op de dansvloer bent”, zegt ze.

Leeftijdsgenoten

Net als veel andere 40-plussers wil Van der Meer nog wel graag een avond dansen, maar stuit ze op een beperkt aanbod van feesten, clubs en kroegen voor mensen van haar leeftijd. “Je bent afhankelijk van initiatieven zoals 40UP”, zegt ze. Gerda Boerboom en Harry de Winter organiseren deze 40UP-feesten sinds 2006. “We konden zelf nergens heen dus hebben we toen zelf iets georganiseerd in Paradiso. Dat werd een enorm succes”, vertelt Boerboom.

Regulier stappen

De reguliere stapavond is alleen weggelegd voor jongeren, vindt Boerboom. “Die kinderen zijn echt nog op jacht. Er gaat meer alcohol doorheen, ze worden sneller agressief. Soms staan er wel vijf portiers voor een deur. 40-plussers willen iets gemoedelijkers.” Hier vind je een overzicht voor singlefeesten  & uitgaan voor 50+ singles.

40-plussers geen winstgevende doelgroep

Nederland telt zo’n 4,7 miljoen veertigers, vijftigers en zestigers versus 2,2 miljoen twintigers. De groep 40-plussers is dus veel groter. Waarom is het nachtleven dan vooral ingesteld op twintigers? “De veertiger heeft een beter bestedingspatroon dan een student, maar gaat ook niet meer wekelijks uit”, zegt Merlijn Poolman, nachtburgemeester van Groningen. “Ik denk dat ondernemers het daarom niet zo goed aandurven.”

Andere eisen

Daarnaast stellen de 40-plussers andere eisen aan het nachtleven dan de tieners en twintigers. Ze hechten waarde aan intieme zalen waar je niet hutjemutje op elkaar staat en aan nostalgische locaties waar ze vroeger veel geweest zijn, zegt Boerboom. En het tijdstip is belangrijk: het moet niet te laat zijn. “Bij ons is de dansvloer om 21.30 uur al vol”, zegt ze.

Het complete artikel lees je op Nu.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over...

Flirten op het terras

Yes we mogen weer naar het terras! Weliswaar op een gepaste...

Waarom dauwtrappen we op Hemelvaartsdag?

Hemelvaartsdag is voor veel mensen een vrije dag. De een draait...

Efteling wil de deuren weer openen op 20 mei

De Efteling streeft ernaar om op 20 mei haar deuren weer...

Disco feestje bij je thuis

Vanuit de Bleeker studio gaat Disco-Train DJ's live met de beste...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie