Uitgaan voor veertigers, vijftigers en zestigers

Ben je een veertiger, vijftiger of zestiger en wil je dolgraag nog avondje de dansvloer op, maar niet tussen de studenten en scholieren staan? Waar kan je dan naar toe en wat vindt deze groep belangrijk tijdens het stappen?

Dansvloer

Het is zaterdagavond in een nachtclub in Utrecht. Communicatiespecialist Lydia van der Meer (48) en een vriendin staan tussen de studenten te dansen. “We kregen veel aandacht, met name van jongens die benieuwd waren wat we daar deden. We hebben veel lol gehad, maar het voelt toch een beetje alsof je met de oppas van je kinderen op de dansvloer bent”, zegt ze.

Leeftijdsgenoten

Net als veel andere 40-plussers wil Van der Meer nog wel graag een avond dansen, maar stuit ze op een beperkt aanbod van feesten, clubs en kroegen voor mensen van haar leeftijd. “Je bent afhankelijk van initiatieven zoals 40UP”, zegt ze. Gerda Boerboom en Harry de Winter organiseren deze 40UP-feesten sinds 2006. “We konden zelf nergens heen dus hebben we toen zelf iets georganiseerd in Paradiso. Dat werd een enorm succes”, vertelt Boerboom.

Regulier stappen

De reguliere stapavond is alleen weggelegd voor jongeren, vindt Boerboom. “Die kinderen zijn echt nog op jacht. Er gaat meer alcohol doorheen, ze worden sneller agressief. Soms staan er wel vijf portiers voor een deur. 40-plussers willen iets gemoedelijkers.” Hier vind je een overzicht voor singlefeesten  & uitgaan voor 50+ singles.

40-plussers geen winstgevende doelgroep

Nederland telt zo’n 4,7 miljoen veertigers, vijftigers en zestigers versus 2,2 miljoen twintigers. De groep 40-plussers is dus veel groter. Waarom is het nachtleven dan vooral ingesteld op twintigers? “De veertiger heeft een beter bestedingspatroon dan een student, maar gaat ook niet meer wekelijks uit”, zegt Merlijn Poolman, nachtburgemeester van Groningen. “Ik denk dat ondernemers het daarom niet zo goed aandurven.”

Andere eisen

Daarnaast stellen de 40-plussers andere eisen aan het nachtleven dan de tieners en twintigers. Ze hechten waarde aan intieme zalen waar je niet hutjemutje op elkaar staat en aan nostalgische locaties waar ze vroeger veel geweest zijn, zegt Boerboom. En het tijdstip is belangrijk: het moet niet te laat zijn. “Bij ons is de dansvloer om 21.30 uur al vol”, zegt ze.

Het complete artikel lees je op Nu.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.