DaVinci expo

Uitgaan om het uit te vinden

Reizen, daten, uitgaan, relatie en lifestyle zijn voor Singlessite.nl de woorden waarom heen de site opgebouwd is. Het zijn woorden die niet naast elkaar kunnen staan zonder te overlappen.

Combineer naar hartenlust

Reizen en daten die combinatie is natuurlijk vaak te zien bij stedentrips, die ondernomen worden door singles die hun eerste reisje gaan maken. Bij het iemand meevragen op een date kun je in je verzoek ook een reisje voorstellen om samen te maken. Je voorkeur voor bepaalde reizen en hobby’s kun je vermelden in je profiel op datingsites, daarmee spreid je al een stuk van jezelf tentoon.

Uitgaan kun je zien als een onderdeel van daten, om nieuwe mensen tegen het lijf te lopen, of om bij een date afspraak iemand te leren kennen. Je kunt dan je uitje gebruiken om uit te vinden of iemand bij jou zou passen. Gebruik het om de onderzoeken of jullie een beetje op de zelfde manier in het leven staat en hoe de ander denkt over relaties. Een uitje wat je zeker goed kunt gebruiken om het een en ander uit te vinden is de expositie ‘Da Vinci – the joy of understanding’ in Utrecht.

Plezier van het ontdekken

Leonardo da Vinci is naar Utrecht gekomen. In het oude Postkantoor aan de Neude zijn tot 4 januari 2015 veel van zijn uitvindingen te zien en aan te raken. ‘Da Vinci – the joy of understanding’ is een echte ‘Do It Yourself’-expositie met perfect werkende werktuigen en schaalmodellen van Da Vinci’s belangrijkste uitvindingen. Je kunt hier ontdekken hoe geniaal Leonardo da Vinci was en hoeveel van zijn ontwerpen we nu heel gewoon vinden en soms zelfs dagelijks gebruiken.

De Italiaanse kunstenaar, wetenschapper en uitvinder was zijn tijd ver vooruit. Zo’n 500 jaar geleden bedacht en ontwierp hij machines die niemand ooit had gezien. Hij schetste bijvoorbeeld de eerste fiets, inclusief fietsketting. Hij ontwierp de parachute, het onderwaterpak, het vliegtuig en de waterradboot. In de expositie staan 70 van zijn beste uitvindingen centraal en vooral het plezier van het ontdekken.

Da Vinci Anno 2014

Wat zou Da Vinci allemaal hebben gerealiseerd in deze tijd, vol computers, 3D-printers en moderne communicatiemiddelen? Het ‘LAB’ toont bezoekers hoe zijn werkplaats er vandaag de dag uit zou hebben gezien. In samenwerking met het Utrechtse ProtoSpace is een FabLab (fabrication laboratory) ingericht. Zo kunnen bezoekers onder deskundige leiding van echte uitvinders met 3D-printers en een lasersnijder aan de slag. Wie de smaak te pakken heeft gekregen kan ook een 3D-scan van zichzelf laten maken.

Da Vinci en relatie

Schrijver, schilder, componist, uitvinder… Voor Leonardo Da Vinci was niks te gek. Het grootste genie uit de geschiedenis was zijn tijd zo’n 500 jaar geleden ver vooruit. Zijn ideeën over techniek en machines spreken nog altijd tot de verbeelding.

Of Da Vinci ook een uitgesproken mening had over relaties dat is mijn onbekend. Ik verwacht dat hij zelf nog al druk was en daar naast geen tijd had voor iets anders dan de wetenschap.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag