DaVinci expo

Uitgaan om het uit te vinden

Reizen, daten, uitgaan, relatie en lifestyle zijn voor Singlessite.nl de woorden waarom heen de site opgebouwd is. Het zijn woorden die niet naast elkaar kunnen staan zonder te overlappen.

Combineer naar hartenlust

Reizen en daten die combinatie is natuurlijk vaak te zien bij stedentrips, die ondernomen worden door singles die hun eerste reisje gaan maken. Bij het iemand meevragen op een date kun je in je verzoek ook een reisje voorstellen om samen te maken. Je voorkeur voor bepaalde reizen en hobby’s kun je vermelden in je profiel op datingsites, daarmee spreid je al een stuk van jezelf tentoon.

Uitgaan kun je zien als een onderdeel van daten, om nieuwe mensen tegen het lijf te lopen, of om bij een date afspraak iemand te leren kennen. Je kunt dan je uitje gebruiken om uit te vinden of iemand bij jou zou passen. Gebruik het om de onderzoeken of jullie een beetje op de zelfde manier in het leven staat en hoe de ander denkt over relaties. Een uitje wat je zeker goed kunt gebruiken om het een en ander uit te vinden is de expositie ‘Da Vinci – the joy of understanding’ in Utrecht.

Plezier van het ontdekken

Leonardo da Vinci is naar Utrecht gekomen. In het oude Postkantoor aan de Neude zijn tot 4 januari 2015 veel van zijn uitvindingen te zien en aan te raken. ‘Da Vinci – the joy of understanding’ is een echte ‘Do It Yourself’-expositie met perfect werkende werktuigen en schaalmodellen van Da Vinci’s belangrijkste uitvindingen. Je kunt hier ontdekken hoe geniaal Leonardo da Vinci was en hoeveel van zijn ontwerpen we nu heel gewoon vinden en soms zelfs dagelijks gebruiken.

De Italiaanse kunstenaar, wetenschapper en uitvinder was zijn tijd ver vooruit. Zo’n 500 jaar geleden bedacht en ontwierp hij machines die niemand ooit had gezien. Hij schetste bijvoorbeeld de eerste fiets, inclusief fietsketting. Hij ontwierp de parachute, het onderwaterpak, het vliegtuig en de waterradboot. In de expositie staan 70 van zijn beste uitvindingen centraal en vooral het plezier van het ontdekken.

Da Vinci Anno 2014

Wat zou Da Vinci allemaal hebben gerealiseerd in deze tijd, vol computers, 3D-printers en moderne communicatiemiddelen? Het ‘LAB’ toont bezoekers hoe zijn werkplaats er vandaag de dag uit zou hebben gezien. In samenwerking met het Utrechtse ProtoSpace is een FabLab (fabrication laboratory) ingericht. Zo kunnen bezoekers onder deskundige leiding van echte uitvinders met 3D-printers en een lasersnijder aan de slag. Wie de smaak te pakken heeft gekregen kan ook een 3D-scan van zichzelf laten maken.

Da Vinci en relatie

Schrijver, schilder, componist, uitvinder… Voor Leonardo Da Vinci was niks te gek. Het grootste genie uit de geschiedenis was zijn tijd zo’n 500 jaar geleden ver vooruit. Zijn ideeën over techniek en machines spreken nog altijd tot de verbeelding.

Of Da Vinci ook een uitgesproken mening had over relaties dat is mijn onbekend. Ik verwacht dat hij zelf nog al druk was en daar naast geen tijd had voor iets anders dan de wetenschap.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.