vrienden en geluk

Uitgaan met vrienden goed voor gezondheid

We wisten het al langer, maar het is nu eindelijk bewezen: op stap gaan met je vrienden is goed voor je gezondheid. Zeker als je ouder wordt, bestaat er geen beter medicijn dan vriendschap.

Uitjes met je vrienden zijn goed voor je geheugen. Dat heeft universitair onderzoek aangetoond volgens Libelle. De wetenschappers peilden naar de gezondheid van tachtigplussers. Opvallend: de wetenschappers konden de deelnemers opdelen in twee groepen. De ene groep scoorde gemiddeld, de andere groep stak boven dat gemiddelde uit. De proefpersonen van de laatste groep waren gelukkiger en hadden een veel beter geheugen. Bijgevolg hadden ze ook een kleinere kans op Alzheimer en andere ziektes.

Goed advies

Het verschil? De mannen en vrouwen van de ‘gelukkige’ groep hadden een opvallend grote sociale kring. De deelnemers spraken over diepgaande vriendschappen, anders dan ze met hun familie hadden. Door hun vriendschappen hadden ze minder stress en meer positiviteit in hun leven. Want echte vrienden helpen je wanneer je het moeilijk hebt, en ze geven je goed advies bijvoorbeeld op het vlak van gezondheid.

Nieuwe vrienden

Ben je pas verhuisd, gescheiden en wil je graag nieuwe vriendschappen sluiten? Tips! Kijk ook eens op de singles agenda voor leuke events bij jou in de buurt of sluit je aan bij een toffe activiteitenclub.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.