single events imago

Uitgaan met singles krijgt nieuw imago

Uitgaan om andere singles te ontmoeten heeft lange tijd te kampen gehad met een wat oubollig imago. Maar met speciale events, feesten en activiteiten die echt aansluiten bij de wensen van single die erop uit wil, ontdekken steeds meer vrijgezellen de lol van het samen uitgaan.

Vroeger…

Wat alles anders ja. Voor het tijdperk van Tinder en datingsites waren de meeste nieuwbakken singles aangewezen die er wel weer eens op uit wilden aangewezen op de lokale kroeg, tennisclub of ze sloten zich aan bij een activiteitenbureau speciaal voor alleenstaanden. Vaak regionale bureautjes die met een avondje stijldansen, potje sjoelen of een dagje boerengolf de lokale vrijgezellen bijeen bracht.

Grijze golf

Hartstikke gezellig, en mooi moment om eens te kijken wat er zoal allemaal rondliep aan potentieel relatiemateriaal. Ware het niet dat de single van rond de dertig er weinig te zoeken had. Met het soort activiteiten waren het vooral de ‘grijze golf singles’ van een jaartje of zestig die zich massaal aanmeldden. Helemaal niks mis mee, maar voor de single van dertig, veertig of vijftig doorgaans weinig aantrekkelijk. De vergrijzing sloeg keihard toe en ook al is de single van boven de 50 nu hot and happening, ze zitten bij lange na nog niet achter de geraniums en willen naast stijldansen graag een paar leuke alternatieven.

Nieuw tijdperk uitgaan

Gelukkig zagen we enige tijd later ook hippe, moderne singleclubs ontstaan die zich met andersoortige events richtten op de ondernemende single vanaf een jaar of 30, 40. Een avondje tapas eten, wijnproeven, film, theater, concert, dagje race circuit, skaten, picknicken in het vondelpark of eet-dates met een vooraf samengestelde groep. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt georganiseerd. Activiteiten clubs zoals Single Events, Singles United en Go-Out hoef je je als single beslist niet te vervelen. Naast leuke events organiseren ze ook weekendjes weg. Andere leuke alternatieven ontdek je in de Erop Uit Gids of Ontmoet Singles Gids.

Zelf ondernemen

De single laat zich niet zo makkelijk voorschrijven wat ‘leuk’ is, en ook daar spelen de nieuwe generatie evenementenbureaus handig op in . Nieuwe mensen ontmoeten, dat is voor vele kersverse singles bijna een eerste levensbehoefte. Want de sociale kring slinkt na een scheiding en er blijven veelal stelletjes over waar je echt niet ieder weekend gezellig mee op stap kunt gaan. Door het mogelijk te maken zelf leuke activiteiten te organiseren bij jou in de buurt sla je twee vliegen in één klap. Je kiest een event dat je zelf aanspreekt en omdat het bij jou in de regio is ontmoet je eenvoudig nieuwe mensen die bij je in de buurt wonen. Kijk maar eens bij NMLK of Ontmoeten.nl.

Singles uitgaan imago

Het imago van activiteitenorganisaties voor singles is er de afgelopen jaren dus op vooruit gegaan en daar zijn niet alleen wij maar vooral de singles blij mee. Want niet iedereen is lyrisch over online daten. Ze ervaren het ongedwongen ontmoeten van nieuwe mensen als een laagdrempelige en leuke manier om hun sociale kring uit te breiden. En een nieuwe liefde? Ook die bloeien op tijdens al die ontmoetingsmomenten. Niet via een profiel, beeldscherm en chat, maar gewoon face to face!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.