uitgaan in je eentje

Uitgaan in je eentje daar is geen bal aan

Laten we de knuppel maar in het hoenderhok gooien. Als single in je eentje uitgaan, daar vinden de meesten echt geen bal aan. In je uppie naar een verjaardag dat gaat nog wel. Maar alleen naar een singlefeest, borrel of event, dat is de meeste singles toch echt een brug te ver. Zeker als ze nog niet zo lang alleen zijn.

Van samen naar single

Is dat gek? Nee, helemaal niet. Je bent jarenlang gewend geweest om samen uit te gaan. Naar de film, het theater, samen naar een feestje, buurtborrel, concert of muziekfestival. Het kwam maar zelden voor dat je ergens alleen naar toe moest. En dan nog, het voelt toch anders wanneer er thuis iemand op je wacht. Nu je van samen naar single bent gegaan valt het je opeens op dat bijna iedereen met zijn tweetjes komt. Is het reuze irritant dat je nooit meer een wijntje teveel kan pakken omdat je jezelf terug naar huis moet rijden het valt het je op dat iedereen maar praat over ‘wij’ en jij over ‘ik’.

Singles Activiteiten

Die zijn er in overvloed. Onze agenda staat er bol van dus als je wilt hoe je je geen weekend te vervelen. Maar hoewel je er regelmatig op kijkt, ook wel eens wat leuks ziet staan, krijg je jezelf niet zover om je ook aan te melden. Vreemd? In het geheel niet. De weg van iets willen naar daadwerkelijk iets doen kan best moeizaam zijn. Kijk, jij weet ook wel dat er zaterdagavond niemand spontaan aan je deur staat om je mee te nemen naar de bioscoop, maar om je nu op te geven voor een activiteit met allemaal vreemden, dat is ook nogal wat. En dat is het ook! Je moet echt een drempel over, je durven opstellen voor nieuwe ervaringen, nieuwe mensen en je blikveld verruimen. Niet iedereen is daar na een scheiding of relatiebreuk meteen aan toe. Neem dus je tijd.

Samen uitgaan is leuker dan alleen

En laten we eerlijk zijn, stap jij in je eentje zomaar een vreemde kroeg in? Ga jij graag in je eentje naar een singlefeest? Waarschijnlijk niet. Je voelt je kwetsbaar, niet helemaal op je gemak en ook nog eens bekeken. Het is ook vele malen makkelijker om samen met iemand ergens naar toe te gaan. Als er niks aan is besluit je samen te vertrekken, als het wel leuk is kun je naderhand gezellig napraten. Kortom, de waarheid is dat bijna niemand het fijn vindt om alleen uit te gaan. Niet voor niets melden single vrienden of vriendinnen zich samen aan voor een avondje speeddaten, of gaan ze samen naar een singlefeest of die borrel. Samen uitgaan is makkelijker en leuker dan alleen.

Alleen is maar alleen

Helaas stikt niet iedereen van de vrienden. En zeker geen vrienden die net als jij single zijn. Dat maakt gezellig uitgaan met de juiste mensen extra ingewikkeld. Je vrienden met en relatie hebben op dit moment misschien andere interesses dan jij. Voor hen is een avondje bijkletsen op de bank of een hapje eten ook een uitje en gezellig. Nieuwe vrienden maken is wanneer je net single bent geworden is vaak geen overbodige luxe. Hoe je dat doet, dat lees je hier. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.