flirtsignalen vrouwen

Uitgaan: herken de lichaamstaal

Of je nu een avondje uit gaat stappen, naar een borrel van kantoor of op een andere ontmoetingsplek nieuwe mensen leert kennen, je krijgt onvermijdelijk te maken met iemands lichaamstaal. Welke signalen geef je zelf af en hoe kun je de lichaamstaal van een ander lezen? Wanneer weet je wanneer er sprake is van flirten of juist van een afwijzing? Dit alles in: herken de lichaamstaal!

Herken lichaamstaal

Aandacht geven
Het is een open deur maar wanneer je een beetje zenuwachtig bent realiseer je het niet; als je geïnteresseerd bent in iemand, dan let je op deze persoon. Als je geen interesse hebt in iemand, verslapt je aandacht. Dus als je ergens zit of staat met een man of vrouw die je wel aantrekkelijk vindt en deze persoon kijkt je steeds aan terwijl je praat, dan is dit een goed teken. De ogen zijn immers het venster van de ziel. Als die man of vrouw terwijl je praat telkens uit het raam gaat staren of -erger nog- kijkt naar andere voorbij lopende exemplaren, dan is het duidelijk waar zijn of haar gedachten zijn.

Vergrootte pupillen
Je pupillen worden groter wanneer je ergens echt aandacht voor hebt of opgewonden bent. Dus als iemands ogen zeer groot lijken, dan blijkt hieruit dat ze geïnteresseerd zijn. Heel vroeger gebruikte vrouwen zelfs bepaalde kruiden om hun ogen groot en sexy te laten lijken.

Activiteit van mond en lippen
Oké, we weten allemaal dat het eerste stadium van intimiteit het kussen is. Dus de mond heeft een natuurlijke aantrekkingskracht voor de mens. Mensen gebruiken dit onbewust als ze interesse hebben in iemand. Een vrouw kan bijvoorbeeld zachtjes op haar lip bijten of haar lip nat maken met haar tong. Sommige vrouwen gebruiken dit zelfs expres om te flirten, al ziet dit er zelden natuurlijk uit. Dus als je een vrouw bent, probeer dit niet, tenzij je er zeker van bent dat het er natuurlijk uitziet. Anders ziet het er echt heel vreemd uit! Mensen hebben ook de neiging om over hun gezicht of kin te strijken, een beetje om aandacht naar de lippen te brengen.

Haar, voor jeugd en vitaliteit
Denk aan Samson en Delilah, waar de oorsprong van zijn kracht in zijn haar zat, of aan alle sprookjesprinsessen met lang, glanzend en golvend haar. Haar is een teken van vitaliteit, jeugd en kracht. Alle manieren waarmee met het haar wordt gespeeld zijn bedoeld om dit uit te dragen. Vrouwen steken hun vingers in hun haar, mannen strijken hun handen door hun haar. Het is allemaal bedoeld om te zeggen, “kijk, ik ben een goede vangst”. Hierin ligt dan ook de oorzaak van de kaal geschoren mannen besloten; als je nog maar weinig hebt, ziet dit er niet jong en vitaal meer uit. Een kaal geschoren hoofd heeft dan nog meer sexappeal. Let op dat met je vingers een lok gaan zitten krullen meer een teken is van verveling en afgeleid zijn.

Armen en handen
Hier moet je even voorzichtig zijn. Er wordt gezegd dat gekruiste armen een teken zijn van gespannenheid en geslotenheid. Maar er zijn ook een hoop mannen die dit dachten, terwijl de vrouw het gewoon steenkoud had! Dit werkt dus alleen als het WARM is. Overigens, als ze het koud heeft, dan is het de bedoeling dat jij ervoor zorgt dat ze het weer warm krijgt. Haar je jas of sweater aanbieden is zeer goed! Maar terug naar de armen en handen. Wanneer het warm genoeg is, dan zijn handen en/of armen die gesloten of gekruist zijn inderdaad een indicatie dat zij zich niet comfortabel voelt. Armen en handen die open zijn of van het lichaam af, zijn minder defensief. De binnenkant van de pols is een van de meest gevoelige plekken van het lichaam, het is tevens ook een erg gevoelige plek volgens de basis anatomie omdat alle aderen hier doorheen lopen. Dus als iemand de armen met de polsen naar voren heeft, is het ook een soort van ‘ik vertrouw je’ signaal.

Benen
Aha, de beruchte gekruiste-benen lichaamstaal. Veel mensen denken dat dit betekent dat iemand niet geïnteresseerd is. Ik vind het vervelend om ze uit deze droom te helpen, maar het ik gewoon comfortabel om zo te zitten. En het is niet perse belangrijk welke kant je ze kruist. Soms is het prettig om het linker- of rechterbeen te kruisen, afhankelijk welke er moe is of met welke je kunt leunen. Tenen echter, hebben de neiging om te reageren op de algehele lichaamsenergie. Dus als iemand zich verveelt of lusteloos voelt, dan hangen de tenen er maar wat bij. Als iemand zich echter energiek of opgewonden voelt, kan de teen kleine cirkels of bewegingen gaan maken. Zie het daarom meer als een algemene energiemeter dan iets met al te veel betekenis.

De stem
De manier waarop iemand praat is enorm belangrijk. Dit ken je nog wel van je ouders, was het niet makkelijk te bepalen wanneer ze erg kwaad op je waren of wanneer ze zich in een bijzonder liefhebbende stemming bevonden? Alleen al de manier waarop ze je naam uitspraken kon al vele stemmingen verraden die je er makkelijk uit kon pikken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor ieder ander persoon die tegen je praat. Luister naar de toon van hun stem. Zijn ze verveeld of uitgeput? Aandachtig en stil? Zijn ze enthousiast en geïnteresseerd? Dit is waarbij het kan helpen om bevriend te zijn met iemand, je leert hun normale stem en intonatie kennen waardoor afwijkingen hiervan meer op gaan vallen. Welnu, let in een gesprek op je eigen stem en luister of de stem van je gesprekspartner verandert.

Aanpassen

Als iemand met iemand anders op wil kunnen schieten ofwel een goede verstandhouding aan wil gaan, dan zal het stempatroon op een natuurlijke manier gaan synchroniseren ofwel matchen. Dit kan je bij jezelf waarnemen als je ergens ver van huis op vakantie bent, je begint te doen en te praten als de lokale bevolking. Of denk aan het wel al te snel overnemen van het Amsterdamse accent door je vrienden toen ze daarheen verhuisden. Hetzelfde geldt voor flirten. Als je interesse hebt voor iemand, ga je vanzelf als deze persoon praten, met dezelfde intonatie, hetzelfde volume, hetzelfde tempo en zelfs frasen. Het is een manier om lid te worden van hetzelfde roedel.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag