singles uitgaan

Uitgaan en Flirten: zo werkt het

Lekker uit dit weekend en in om een beetje te flirten? Dan is het goed om te weten dat mannen subtiele aanrakingen als flirten interpreteren terwijl vrouwen veel meer zoeken achter oogcontact. Mannen en vrouwen flirten anders, dus doe er je voordeel mee!

Lichaamstaal

Lichaamstaal is een belangrijk deel van onze communicatie. Soms gaat dat bewust maar veel vaker onbewust. Parship deed hier onderzoek naar en daaruit blijkt dat 76,7% van de single mannen en 85,5% van de single vrouwen zich bewust is van de signalen die ze afgeven tijdens een date of flirt.

Mannen missen signalen

Vrouwen zijn erg stellig. Want maar liefst 90% is ervan overtuigd dat ze het doorhebben wanneer een man met haar aan het flirten is. Dat er minder mannen zijn (3%) die deze overtuiging delen ondersteunt het cliché dat mannen flirtsignalen minder snel oppikken dan vrouwen. Toch blijkt uit het onderzoek dat het iets anders in elkaar zit. 40% van de vrouwen ervaart veelvuldig oogcontact als flirten en bij de mannen is dit 30%.

Subtiele aanrakingen

Waar zowel de single mannen als vrouwen het helemaal over eens zijn is dat subtiele aanrakingen gezien worden als een stevige hint. Complimentjes uitdelen staat voor beide seksen op een goede derde plek. 12% van de mannen en 18% van de vrouwen trekken hier hun conclusies uit.

Uitgaan en Flirten

Ga je dit weekend lekker stappen, naar een feest of gezellig de kroeg in voor een borrel en spot je daar een aantrekkelijk exemplaar waarbij je wel een kansje wilt wagen? Flirt er dan op los door zoveel mogelijk oogcontact te maken én hem of haar even zachtjes maar subtiel aan te raken. Volgens het onderzoek: succes verzekerd!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.