drugs alcohol uitgaan

Uitgaan en drugs: wel of geen goed plan?

Er was veel te doen om de doden die tijdens het ADE dance event in Amsterdam zijn gevallen. Of er sprake was van drugsgebruik is nog niet helemaal zeker, maar hoogstwaarschijnlijk wel. Dat doet ons afvragen, weet jij wat je  inneemt tijdens een avondje stappen?

Uitgaansgewoonten

We gingen op onderzoek uit en kwamen terecht op de site Drugs en Uitgaan. Daar vragen ze je hoe het zit met jouw uitgaansgewoonten. Altijd een topavond, geen problemen? Of heb je wel eens spijt the day after? Van te veel drank of drugs? Of van de korte nacht, de foute seks of de onnodige ruzie? Deze test is voor jou als je bij het uitgaan wel eens drugs gebruikt, al dan niet gecombineerd met alcohol.

Drugs en uitgaan

Dit is een cominatie waar we al lang niet meer gek van opkijken. Ook al gebruik je zelf nooit drugs wanneer je een avondje gaat stappen, we horen er wel vaak over en misschien ken je ook wel mensen die hier hun hand niet voor omdraaien. Dat er steeds vaker excessen voorkomen bleek uit het bericht waarin stond dat het aantal keren dat de Amsterdamse ambulance moet uitrukken nadat iemand onwel is geraakt door drugsgebruik de afgelopen tien jaar is verdubbeld.

Groter probleem

Maar drugsgebruik is niet het ergste probleem. Alcoholgebruik tijdens het stappen houdt het ambulancepersoneel nog meer bezig dan drugsgebruik zo blijkt. Voor alcoholvergiftiging moet de ambulance nu 3000 keer per jaar in actie komen, ten opzichte van zo’n 2000 keer tien jaar geleden.

Weekend

Vraag jij jezelf wel eens af of je dat pilletje nou wel of niet moet nemen, dat extra shotje moet accepteren of weigeren? Alle info over uitgaan, alcohol en drugs vind je hier. We wensen je een leuk maar gezond weekend toe!

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.