contacten leggen

Uiterlijk is mooi meegenomen maar niet het enige

In een artikel in het Belgische Nieuwsblad werd een vraag gesteld door een vrouw aan een sekstherapeut Alexander Witpas. De vraag was of je een relatie kan hebben met iemand die je eigenlijk niet aantrekkelijk genoeg vindt.  Naast het antwoord van de therapeut, wil ik mijn eigen mening hierover ook wel kwijt aan jullie.

Seksuele aantrekkingskracht gaat verder dan uiterlijk

In haar vraag werd vooral het woord seks in de relatie benadrukt en mooie uiterlijk van partner. De therapeut verwoordde dat goed door haar te melden dat hij het nogal een enge benadering vond van de zaak, wanneer je seksuele aantrekkingskracht min of meer gelijkschakelt met uiterlijk.

Sexy persoonlijkheid

Uiterlijk is maar één factor die maakt dat we iemand al dan niet sexy vinden. Zeker binnen langer durende relaties spelen er andere zaken mee, en gelukkig maar. Die andere zaken zijn eigenlijk alles buiten het uiterlijk om. Wat iemand zegt en hoe hij het zegt, hoe hij praat, wat hij doet, hoe hij ruikt, hoe hij aanvoelt. Voor al die aspecten moet je jezelf dan wel openstellen. Een brede benadering van aantrekkingskracht is sowieso een goed idee, zelfs als je partner er aan de buitenkant geweldig uitziet. Want we worden allemaal oud en niemand wint van de zwaartekracht. Op de langere termijn kan je dan ook beter iemand kiezen met een sexy persoonlijkheid dan iemand met alleen een sexy uiterlijk.

Het gaat om de instelling

Wanneer je seks belangrijk vindt, dan moet je zijn gedrag in bed en wat zijn basishouding is ten aanzien van seks zeker laten meespelen. Is hij iemand die graag vrijt, er vlot over kan praten, aandacht heeft voor je wensen en feedback, en feeling heeft voor opwinding. Dan  weet je dat er waarschijnlijk veel mogelijk is. Is het iemand die bereid is om moeite te doen voor een bevredigend seksleven? Wil hij er tijd voor vrijmaken? Wanneer al die zaken kloppen voor jou, dan zul je toch ook begrijpen dat zijn instelling het gaat winnen van alleen een mooi uiterlijk.

Stel dat je een knapperd aan de haak hebt geslagen en seksueel wordt je er niet opgewonden van, dan kun je maar het beste het licht aanlaten, want dan heb je in ieder geval nog iets dat bevalt. Namelijk zijn knappe kop en waarschijnlijk zijn mooie lijf.

Als man afhaken

Wanneer is iemand goed genoeg? Of eigenlijk niet aantrekkelijk genoeg? Wanneer een potentiële partner al aan jou zou merken dat deze overwegingen bij jou opkomen bij het zien van die persoon in kwestie, dan zou ik als man meteen afhaken.

Natuurlijk moet je geen koude rillingen krijgen van iemands uiterlijk, maar alleen uiterlijk vertoon daar gaat het natuurlijk niet om. Je moet bij jezelf gewaar worden wat hij bij jou lichamelijk teweeg brengt wanneer jullie dicht bij elkaar zijn, of jullie elkaar aanraken. Dat is niet alleen bij seks maar ook bij andere vormen van intimiteit. Het zou op zijn minst aangenaam moeten aanvoelen. Merk  je weerstand of zelfs afkeer, dan is dat een slecht teken. Want fysieke afkeer is een emotie die niet zo makkelijk te veranderen valt, en die funest is voor opwinding.

It takes two to tango

Niet alleen je  toekomstige partner maar ook jij bent voor de helft verantwoordelijk voor hoe jullie (seks)leven en relatie er zal uitzien. Alle vragen die gelden voor je partner, gelden eigenlijk ook voor jou. Hoe aantrekkelijk vind je jezelf? Wat ben jij bereid om te doen voor een goed seksleven? Hoe zit jij in je lichaam? Voel jij jezelf goed genoeg voor een relatie.  Alleen gericht zijn op eigenschappen van de andere, is niet voldoende.

Spiegel

Bekijk je zelf ook kritisch, en de potentiële partners mogelijk iets minder kritisch. Houd je zelf vaker een spiegel voor maar kijk er minder vaak in. Een relatie beginnen met iemand die je niet knap genoeg vindt, die niet goed genoeg is voor jou, dat gaat nooit werken. Dat ligt niet aan het uiterlijk wat niet voldoet, maar aan het ontbreken van enige zelfreflectie.

Bron: Singlessite

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.