stap uit je comfortzone

Uit tip voor singles: stap uit je comfortzone

Als kersverse single (of al wat langer) is een leuk sociaal leven onderhouden een hele opgave. Je moet jezelf als het ware opnieuw uitvinden. Je leventje is veranderd na de relatiebreuk en daarmee ook je uitgaanspatroon. Stap uit je comfortzone en herontdek het leven!

Anders uitgaan

Uitgaan? Dat deed je eerst met je partner. Samen een filmpje pakken, naar het theater, concert of lekker uit eten, dagje sauna of met vrienden afspreken voor een gezellige borrel of een avondje koken. Nou, daar is abrupt een einde aan gekomen. Ineens zit je tot je eigen stomme verbazing ieder weekend op de bank en je hebt nog nooit zoveel tv-programma’s of series gevolgd in je leven als nu. Al je oude vrienden zijn nog wel samen en hebben zo hun eigen weekendplannen en op de een of andere manier pas jij daar niet altijd meer in. Niet omdat je niet welkom bent, maar het voelt voor jou ook maar zo zo om telkens als derde wiel aan de wagen aan te schuiven. Uitgaan wanneer je single bent is dus totaal anders dan wat je gewend was. Hoe los je dat op?

Comfortzone

Hoe je het ook bekijkt, jij zal zelf een nieuwe manier van uitgaan moeten ontwikkelen. Want je vrienden staan niet iedere vrijdagavond of zaterdagavond bij jou aan de deur te bonzen of je mee gaat. Althans, wanneer ze nog happy together zijn. De beste kans maak je natuurlijk met vrienden of vriendinnen die net als jij geen partner hebben. Ook zij hebben tijd en gelegenheid om lekker uit te gaan. Minder andere sociale verplichtingen, dus grote kans dat je bij hen snel aansluiting vindt. Heb je een aantal single vrienden, dan heb je geluk! Door bij hen aan te haken ontmoet je snel nieuwe mensen en ben je tegelijkertijd onder mensen die je al kent. Dat is ietsjes minder eng dan er helemaal alleen op uit gaan. Heb je geen single vrienden, dan is het wat lastiger om uit je vertrouwde comfortzone te stappen maar zeker niet onmogelijk.

Er op uit

Er is maar een manier om nieuwe mensen te leren kennen en dat is het initiatief nemen en je vertrouwde bank te laten voor wat die is. Wat je gaat doen is natuurlijk aan jou. Maar onderneem! Is een feestbeestleven niks voor jou? Haat je dansen, doe het dan niet. Belangrijk is dat je uitgaat op een manier die bij jou past. Vind je een vrijdagmiddagborrel gezellig? Meld je aan bij een singlesclub in jouw omgeving. Dol op koken? Geef je op voor een kookworkshop of cursus. Uitgaan staat niet synoniem aan drank en party’s, voor jou is op zondagmiddag een lekkere wandeling aan zee of door het bos misschien wel het ultieme dagje uit. Op de agenda van Singlessite.nl vind je tal van activiteiten, door heel Nederland, dus er zit vast iets bij dat jou aanspreekt. Veel succes!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.