shoppen

Uit shoppen gaan

Veel vrouwen zullen het in meer of mindere mate herkennen, winkelen om te kopen, om te hebben. Blijkbaar geeft niets vergelijkbaars zo’n golf van geluk als het doen van een aankoop in een kleding of parfumerie. Dus wat gaan we doen wanneer we ons niet fijn voelen, dan gaan we aan het troost eten of we gaan shoppen. Wel jammer dat nu wetenschappelijk is vast komen te staan dat dit meer slecht doet dan goed.

Shoppingstherapie

De wetenschappers die onze zeepbel doorprikten, publiceerden de studie in de Journal of Consumer Research. De onderzoekers kwamen er achter dat we enkel onszelf wijsmaken dat shoppingstherapie een goed idee is. Achteraf blijkt namelijk dat het ons alleen maar een slechter gevoel bezorgt.

Mensen die dure spullen kopen om zichzelf even beter te voelen, denken daarna juist meer na over hun problemen. “De dure spullen, die vooruitgang symboliseren, zullen consumenten ironisch genoeg langer doen stilstaan bij wat ze niet hebben”, was de conclusie die getrokken werd.

Er wordt meteen bij verteld dat het onderzoek nog niet in de puntjes is uitgezocht. Dat de onderzoekers nog even tijd nodig hebben in de winkelstraat om het winkelend bezoek in de gaten te gaan houden en te ondervragen. Misschien wordt je binnenkort wel aangesproken als je weer in shoppingstherapie bent.

Samen shoppen

Naast het kopen om gewoon maar te kopen, kun je shoppen ook gebruiken om een gezellige middag te hebben.

1. Met vriendinnen

Er wordt de laatste tijd steeds meer vermeld dat je vriendschappen moet koesteren. Dat de band met vriendinnen of vrienden waarschijnlijk langer duren dan relaties met partners, dus is het goed er voldoende tijd en energie in te steken. Vriendinnen vinden het vaak heel gezellig om samen te winkelen. Niet alleen om iets te kopen maar gewoon om gezellig samen op te trekken, ergens wat te eten en lekker bij te kletsen. Gewoon voor een gezellige middag.

2. Met hulp

Ben je eigenlijk toe aan een nieuwe garderobe, dan zijn er bedrijfjes die jou hier bij kunnen helpen. Ze kunnen je helpen met een stijl en kleuradvies, ze kunnen je vertellen in welke winkels jij grote kans van slagen hebt, in welke winkels het stijlvol is maar minder prijzig, ze gaan zelfs met je mee als je graag professioneel begeleid wilt worden bij het winkelen. Stel je eens voor: in een aantal speciaal voor jou geselecteerde winkels -in een stad naar jouw keuze- hangen een aantal kledingsets voor je klaar en het enige wat jij hoeft te doen is het pashokje in te gaan en door de stapel kleding heen te gaan. Dus efficiënt en doelgericht kleding kopen, die jou op het lijf geschreven is.

3. Met een date

Heb je een eerste of één van je eerste afspraakjes met een date, dan is naar een winkelstad gaan, vaak een uitkomst. Wanneer jij mag kiezen, ga dan na een stad die je kent. Je hebt daar vast je favourite zaakjes waar je gezellig langs kunt struinen. Misschien zijn er ook nog enkel bezienswaardigheden, die ook de moeite waard zijn om in je wandeling te betrekken. Je hebt dan meteen gesprekstof. Je hoeft niet meteen overal kleding te gaan passen, maar je komt er wel meteen achter of de smaak van jouw date jou een beetje bevalt. Dat zou een mooie bijkomstigheid zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.