vragen speeddate

Uit op je eerste date: deze vragen voorkomen ongemakkelijke stiltes

Eerste dates kunnen behoorlijk zenuwslopend zijn, zeker als je via een datingapp met elkaar hebt afgesproken en elkaar dus nog niet zo goed kent. Het is daarom fijn om iets achter de hand te hebben om ongemakkelijke stiltes te kunnen voorkomen. Je hebt geluk, want wij hebben er acht voor je op een rijtje gezet.

Vragen(v)uurtje

Ondanks dat je in korte tijd natuurlijk het liefst zoveel mogelijk over je date te weten komt, wil je niet dat het een soort sollicitatiegesprek wordt. Probeer dan ook om de vragen niet achter elkaar op hem af te vuren. Een eerste date zou ook geen ondervraging moeten zijn. Dus terwijl je een vraag stelt, kun je ook informatie over jezelf opgeven. Onthoud dat de reden dat je hier bent, is om erachter te komen of dit iemand is waarmee je een relatie kunt krijgen; dus je wilt ze beter leren kennen.

  1. Wanneer hij je over zijn werk vertelt, kom dan met vragen als: ‘Wat vind je het meest interessante aan je werk?’ of: ‘Als je iets aan je werkplek zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?’.
  2.  ‘Wat is je grootste passie?’ Wanneer je date geen antwoord weet op deze vraag dan is dat misschien wel een red flag. Als hij niets kan bedenken waar hij gepassioneerd van wordt kan dit betekenen dat hij jou tegenhoudt in het volgen van de jouwe, als de date zou uitlopen in een relatie. Uit iemands antwoord kun je heel goed opmaken wat voor type persoon het is.
  3. ‘Als je met iemand voor een dag van leven kon veranderen, met wie zou je dat dan doen en waarom?’ Dit is een leuke manier om meer over je date te weten te komen.
  4. ‘Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad?’
  5. ‘Wat is je meest waardevolle bezitting?’ Hierdoor kom je achter wat echt belangrijk voor hem is.
  6. ‘Welk recept kook je het beste?’ Omdat liefde nou eenmaal door de maag gaat.
  7. ‘Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?’ Door deze vraag te stellen weet je hoe potentieel toekomstige dates er uit zouden zien en of jullie genoeg gemeen hebben om elkaar vaker te zien.
  8. ‘Als je één dag in je leven opnieuw zou mogen meemaken, welke zou dat zijn?’

Bonus tip!

Natuurlijk zijn dit maar suggesties en moet je tijdens je date zelf kijken wat goed voelt. Maar als we je nog één tip mogen geven: vermijd algemene vragen zoals Vertel eens wat over jezelf”. Serieus, dat is moeilijk om in twee minuten te beantwoorden aan een vrijwel onbekende.

Bron(nen): Viva / IOL

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.