Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vragen speeddate
26 maart 2019

Uit op je eerste date: deze vragen voorkomen ongemakkelijke stiltes

Eerste dates kunnen behoorlijk zenuwslopend zijn, zeker als je via een datingapp met elkaar hebt afgesproken en elkaar dus nog niet zo goed kent. Het is daarom fijn om iets achter de hand te hebben om ongemakkelijke stiltes te kunnen voorkomen. Je hebt geluk, want wij hebben er acht voor je op een rijtje gezet.

Vragen(v)uurtje

Ondanks dat je in korte tijd natuurlijk het liefst zoveel mogelijk over je date te weten komt, wil je niet dat het een soort sollicitatiegesprek wordt. Probeer dan ook om de vragen niet achter elkaar op hem af te vuren. Een eerste date zou ook geen ondervraging moeten zijn. Dus terwijl je een vraag stelt, kun je ook informatie over jezelf opgeven. Onthoud dat de reden dat je hier bent, is om erachter te komen of dit iemand is waarmee je een relatie kunt krijgen; dus je wilt ze beter leren kennen.

  1. Wanneer hij je over zijn werk vertelt, kom dan met vragen als: ‘Wat vind je het meest interessante aan je werk?’ of: ‘Als je iets aan je werkplek zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?’.
  2.  ‘Wat is je grootste passie?’ Wanneer je date geen antwoord weet op deze vraag dan is dat misschien wel een red flag. Als hij niets kan bedenken waar hij gepassioneerd van wordt kan dit betekenen dat hij jou tegenhoudt in het volgen van de jouwe, als de date zou uitlopen in een relatie. Uit iemands antwoord kun je heel goed opmaken wat voor type persoon het is.
  3. ‘Als je met iemand voor een dag van leven kon veranderen, met wie zou je dat dan doen en waarom?’ Dit is een leuke manier om meer over je date te weten te komen.
  4. ‘Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad?’
  5. ‘Wat is je meest waardevolle bezitting?’ Hierdoor kom je achter wat echt belangrijk voor hem is.
  6. ‘Welk recept kook je het beste?’ Omdat liefde nou eenmaal door de maag gaat.
  7. ‘Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?’ Door deze vraag te stellen weet je hoe potentieel toekomstige dates er uit zouden zien en of jullie genoeg gemeen hebben om elkaar vaker te zien.
  8. ‘Als je één dag in je leven opnieuw zou mogen meemaken, welke zou dat zijn?’

Bonus tip!

Natuurlijk zijn dit maar suggesties en moet je tijdens je date zelf kijken wat goed voelt. Maar als we je nog één tip mogen geven: vermijd algemene vragen zoals Vertel eens wat over jezelf”. Serieus, dat is moeilijk om in twee minuten te beantwoorden aan een vrijwel onbekende.

Bron(nen): Viva / IOL

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Haar- en make-up tips voor een eerste date

Een goede eerste indruk is alles. Met deze haar- en make-up...

5 tips voor een originele eerste date

Bij een eerste date denk je al snel aan het klassieke...

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen,...

Eerste afspraakje in een chique restaurant? Maak indruk met goede tafelmanieren

Het is een gruwel en afknapper voor menig single. Een eerste...

Die beroemde eerste indruk is een kwestie van seconden

Wist je dat je slechts een tiende van een seconde nodig...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie