theater

Uit! Goed voor u

Er is een tijd geweest dat er reclame werd gemaakt met de slogan Uit! Goed voor u. Bioscopen liepen vol en theaters lieten volle zalen zien. Gedeeltelijk door een verminderd uitgave patroon, kwam daar verandering in en bleven mensen meer thuis. Er is ook een tijd geweest dat mensen thuisbleven om niets op tv te missen. Die tijd lijkt echt voorbij.

We blijven niet meer thuis voor de tv

De tijd dat we massaal thuis blijven om niets te missen op tv, lijkt voorbij. Maar liefst 70% van de Nederlanders geeft aan nooit thuis te blijven om een tv-programma te zien. In plaats daarvan kijken ze liever via een on demand-dienst zoals Netflix of Uitzending Gemist. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders.

Favoriet: Wie is de mol

De mensen die wel thuisblijven voor een tv-programma, hebben duidelijk hun favoriete programma’s. Wie is de mol (21%) staat op nummer één, gevolgd door Boer zoekt vrouw (9%) en Studio Sport (8%) op de derde plaats. Programma’s van eigen bodem scoren dus bijzonder goed als het gaat om live tv-kijken.

Noord-Nederland: liefst live tv

Opmerkelijk is dat respondenten in de noordelijke provincies wel een grote voorkeur hebben voor live tv-kijken. Van de 100 verkiezen 83 personen live tv boven on demand-diensten of programma’s opnemen. Bovendien geeft geen enkele Noorderling de voorkeur aan tv-kijken via de tablet of laptop, tegenover 17% van de respondenten in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Kijkgedrag verandert

Het kijkgedrag van de Nederlanders verandert. We hebben steeds meer technologische middelen tot onze beschikking en daar profiteren we graag van. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die interactieve tv biedt. Verschillende gezinsleden tegelijkertijd, ieder hun eigen scherm of apparaat. Er is daardoor een verhoogde capaciteit nodig, vandaar dag te bedrijven die glasvezel aanbieden als paddenstoelen uit de grond schieten. Iedereen kan ongestoord genieten van zijn favoriete film of tv-serie. Prettig toch.

Uit! Goed voor u

Wanneer we er dus zeker van zijn dat Boer zoekt Vrouw toch teruggekeken kan worden, kunnen we met een gerust hart de deur uit. De crisis lijkt daarnaast een beetje in te dammen, dus houden we mogelijk iets meer over voor leuke dingen. Eens een keer buiten de deur eten, of naar een theater voorstelling, is wel een luxe, maar zeker geen overbodige. Soms heb je even een verzetje nodig.

Kijk met je date naar Boer zoekt Vrouw

Wanneer je single bent en aan het daten gaat, dan ontkom je er eigenlijk niet aan om uit te gaan. Samen met een date naar Boer zoekt Vrouw kijken, is niet voor alle partijen even makkelijk. Vrouwen zijn soms meer onder de indruk van het gebeuren dan mannen. Stel dat je wel iedere keer met een andere date een aflevering kunt kijken, dan heb je genoeg vermaak en je komt wel snel meer over je date te weten. Zij zal af en toe een traan wegpinken en hij zal zijn ongezouten kritiek vast niet voor zich kunnen houden.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag