pluspunten eenoudervakantie

Uit en date tips voor alleenstaande ouders

Er zijn heel wat alleenstaande ouders in Nederland en jaarlijks komen er meer bij. Aangezien het best lastig is om aan een nieuwe relatie te beginnen als single ouder, hebben we wat tips op een rijtje gezet. Ook voor singles die open staan voor een relatie met een single met kinderen zijn deze tips handig!

10 Tips voor single ouders die daten:

 

  • Vertel je date dat je kinderen hebt. Als de ander daar niet voor openstaat kan je dat beter zo vroeg mogelijk ontdekken.
  • Onthoud dat de date over jullie gaat en niet over jouw kinderen. Praat niet constant over ze, dat wordt op den duur vervelend voor de ander.
  • Je zoekt een partner voor jou en geen vader of moeder voor jouw kinderen. Hij of zij hoeft jouw kinderen niet op te voeden.
  • Probeer je tijd te verdelen tussen jouw nieuwe partner en jouw kinderen, ook al ben je nog zo verliefd.
  • Wacht met het kennismaken van jouw kinderen met jouw nieuwe liefde tot je het gevoel hebt dat de relatie vaste vormen aanneemt. Natuurlijk moet ook jouw nieuwe partner klaar zijn voor deze ontmoeting.
  • Een eerste ontmoeting tussen jouw kinderen en je nieuwe partner is het fijnste als jullie iets ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar de dierentuin of het strand.
  • Het kan zijn dat jouw kinderen moeite hebben om jouw nieuwe relatie te accepteren. Probeer ze langzaam aan het idee te laten wennen.
  • Laat jouw kinderen weten dat ze nooit hoeven te kiezen tussen hun echte vader/moeder en jouw nieuwe partner.
  • De opvoeding van jouw kinderen is jouw taak en je partner hoeft zich hier niet mee te bemoeien. Hij/zij zal ze moeten accepteren zoals ze zijn.
  • Blijf niet bij je nieuwe partner vanwege je kinderen. Je begon deze relatie voor jou en niet voor je kinderen. Als jij de relatie niet meer ziet zitten, blijf er dan niet in.

Bron: Individuo

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag