pluspunten eenoudervakantie

Uit en date tips voor alleenstaande ouders

Er zijn heel wat alleenstaande ouders in Nederland en jaarlijks komen er meer bij. Aangezien het best lastig is om aan een nieuwe relatie te beginnen als single ouder, hebben we wat tips op een rijtje gezet. Ook voor singles die open staan voor een relatie met een single met kinderen zijn deze tips handig!

10 Tips voor single ouders die daten:

 

  • Vertel je date dat je kinderen hebt. Als de ander daar niet voor openstaat kan je dat beter zo vroeg mogelijk ontdekken.
  • Onthoud dat de date over jullie gaat en niet over jouw kinderen. Praat niet constant over ze, dat wordt op den duur vervelend voor de ander.
  • Je zoekt een partner voor jou en geen vader of moeder voor jouw kinderen. Hij of zij hoeft jouw kinderen niet op te voeden.
  • Probeer je tijd te verdelen tussen jouw nieuwe partner en jouw kinderen, ook al ben je nog zo verliefd.
  • Wacht met het kennismaken van jouw kinderen met jouw nieuwe liefde tot je het gevoel hebt dat de relatie vaste vormen aanneemt. Natuurlijk moet ook jouw nieuwe partner klaar zijn voor deze ontmoeting.
  • Een eerste ontmoeting tussen jouw kinderen en je nieuwe partner is het fijnste als jullie iets ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar de dierentuin of het strand.
  • Het kan zijn dat jouw kinderen moeite hebben om jouw nieuwe relatie te accepteren. Probeer ze langzaam aan het idee te laten wennen.
  • Laat jouw kinderen weten dat ze nooit hoeven te kiezen tussen hun echte vader/moeder en jouw nieuwe partner.
  • De opvoeding van jouw kinderen is jouw taak en je partner hoeft zich hier niet mee te bemoeien. Hij/zij zal ze moeten accepteren zoals ze zijn.
  • Blijf niet bij je nieuwe partner vanwege je kinderen. Je begon deze relatie voor jou en niet voor je kinderen. Als jij de relatie niet meer ziet zitten, blijf er dan niet in.

Bron: Individuo

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.