gelukkig zijn

Uit elkaar om weer gelukkig te worden

Je stapt altijd in het huwelijksbootje om allebei gelukkig te worden. Lukt dat na een tijd niet meer en heb je geprobeerd je relatie te redden, ben dan ook eerlijk naar elkaar. Een relatie in stand houden voor het in standhouden, dient geen doel. Gelukkig zijn in het leven, dat is een goed streven. Met of zonder elkaar.

Uit elkaar om weer gelukkig te worden

In SOLO van BN DeStem vertelt Jamie uit Oudenbosch over haar scheiding van haar eerste grote liefde. Toen ze 19 was, had ze hem leren kennen. Ze is er wel achter gekomen dat het woord ware liefde meer iets is voor in films. Weer verliefd worden wil ze best, maar verdere stappen daar moet ze toch echt niet aan denken. Ze besloten om uit elkaar te gaan om weer gelukkig te kunnen zijn. Het geluk zat bij hun beiden niet in spullen, alhoewel sommige spullen wel herinneringen oproepen en een geluksgevoel geven. Ze geniet van haar vrijdheid en wil geen dingen meer doen,  omdat anderen dat van haar verwachten. Op het moment is ze vooral aan het genieten. Ze heeft een eigen bedrijf als loopbaancoach en dat loopt goed.

Vrijheid heeft ze altijd nagestreefd

Toen Jamie nog samen was met de vader van haar twee kinderen, had ze al de behoefte een keer per jaar op retraite te gaan of om lange wandelingen in haar eentje te maken. Andere mensen vonden dat raar en toen ze gingen scheiden hadden mensen zoiets van zie je nu wel, ze deed ook al vreemd in haar huwelijk. Haar vrijheid heeft ze altijd nagestreefd. De vrijheid die ze nu ervaart in het ’s morgens alleen wakker worden, mediteren met een groepje en daarna samen ontbijten met z’n allen, vindt ze heerlijk. Eenzaam voelt zij zich absoluut niet. Ze geniet er juist van. Ze denkt dat dit komt omdat ze graag alleen op kamers was gegaan toen ze jong was, maar dat haar vroege verliefdheid dat plan in de war heeft geschopt.

Als partners uit elkaar, als ouders samen

Zij en haar man zijn als partners uit elkaar gegaan, maar als ouders voeden zij samen de kinderen op, gezamenlijk. Ze gaan samen naar ouderavonden en bespreken dat van te voren. Ze wonen binnen 2 km van elkaar. Ze wonen apart maar op vakantie zijn ze met z’n vieren als gezin nog een weekend weggeweest. Nu vinden ze dat leuk en belangrijk. Wat ze wel lastig vindt is wanneer er iets niet lukt met de opvoeding van de kinderen. “Opvoeden is vaak een confrontatie met jezelf”, zegt ze. Ze is blij dat ze ook al zijn ze uit elkaar ze als vader en moeder elkaar kunnen raadplegen. Het is dan vaak kwestie van herkennen van het voorval en kijken hoe de ander het probleem mogelijk al eerder heeft opgelost.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.