gelukkig zijn
31 October 2017

Uit elkaar om weer gelukkig te worden

Je stapt altijd in het huwelijksbootje om allebei gelukkig te worden. Lukt dat na een tijd niet meer en heb je geprobeerd je relatie te redden, ben dan ook eerlijk naar elkaar. Een relatie in stand houden voor het in standhouden, dient geen doel. Gelukkig zijn in het leven, dat is een goed streven. Met of zonder elkaar.

Uit elkaar om weer gelukkig te worden

In SOLO van BN DeStem vertelt Jamie uit Oudenbosch over haar scheiding van haar eerste grote liefde. Toen ze 19 was, had ze hem leren kennen. Ze is er wel achter gekomen dat het woord ware liefde meer iets is voor in films. Weer verliefd worden wil ze best, maar verdere stappen daar moet ze toch echt niet aan denken. Ze besloten om uit elkaar te gaan om weer gelukkig te kunnen zijn. Het geluk zat bij hun beiden niet in spullen, alhoewel sommige spullen wel herinneringen oproepen en een geluksgevoel geven. Ze geniet van haar vrijdheid en wil geen dingen meer doen,  omdat anderen dat van haar verwachten. Op het moment is ze vooral aan het genieten. Ze heeft een eigen bedrijf als loopbaancoach en dat loopt goed.

Vrijheid heeft ze altijd nagestreefd

Toen Jamie nog samen was met de vader van haar twee kinderen, had ze al de behoefte een keer per jaar op retraite te gaan of om lange wandelingen in haar eentje te maken. Andere mensen vonden dat raar en toen ze gingen scheiden hadden mensen zoiets van zie je nu wel, ze deed ook al vreemd in haar huwelijk. Haar vrijheid heeft ze altijd nagestreefd. De vrijheid die ze nu ervaart in het ’s morgens alleen wakker worden, mediteren met een groepje en daarna samen ontbijten met z’n allen, vindt ze heerlijk. Eenzaam voelt zij zich absoluut niet. Ze geniet er juist van. Ze denkt dat dit komt omdat ze graag alleen op kamers was gegaan toen ze jong was, maar dat haar vroege verliefdheid dat plan in de war heeft geschopt.

Als partners uit elkaar, als ouders samen

Zij en haar man zijn als partners uit elkaar gegaan, maar als ouders voeden zij samen de kinderen op, gezamenlijk. Ze gaan samen naar ouderavonden en bespreken dat van te voren. Ze wonen binnen 2 km van elkaar. Ze wonen apart maar op vakantie zijn ze met z’n vieren als gezin nog een weekend weggeweest. Nu vinden ze dat leuk en belangrijk. Wat ze wel lastig vindt is wanneer er iets niet lukt met de opvoeding van de kinderen. “Opvoeden is vaak een confrontatie met jezelf”, zegt ze. Ze is blij dat ze ook al zijn ze uit elkaar ze als vader en moeder elkaar kunnen raadplegen. Het is dan vaak kwestie van herkennen van het voorval en kijken hoe de ander het probleem mogelijk al eerder heeft opgelost.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie