homoseksueel

Uit de kast komen: zo ga je om met negatieve reacties

Uit de kast komen in Nederland is nog helemaal niet zo geaccepteerd als je zou denken. LHBT’ers (lesbisch, homo, bi en transgender) hebben dagelijks te maken met onbegrip en negatieve reacties die behoorlijk kwetsend kunnen zijn.

Taboe doorbreken

Reden voor Groupon om de ‘Groupon Pride Week’ te organiseren met Ferry Doedens als ambassadeur. Niet alleen een week om te helpen het taboe op homofilie te doorbreken, maar ook een week met speciale Pride-deals. Zo ook een deal met de Roze Coach van Nederland, Derek Brouwer. Hij heeft een stappenplan ontwikkelend om op een veilige manier uit de kast te komen en helpt LHBT’ers in zijn praktijk om moeilijkheden te overwinnen, om te gaan met reacties uit de omgeving en als ‘anders’ geaarde stevig in het leven te staan.  Derek Brouwer heeft alvast 5 tips op een rij gezet.

Negatief zelfbeeld

Negatieve reacties uit de persoonlijke omgeving, onbegrip, agressie, het uit de kast komen kan veel losmaken. Dingen die een grote impact kunnen hebben op het zelfbeeld, maar ook op de gemoedstoestand. Een bepaalde omgeving, zoals binnen een streng religieus gezin, kan de angst om uit de kast te komen vergroten. Het is ook in Nederland lang niet voor iedereen makkelijk om op jonge of latere leeftijd uit te komen voor de geaardheid. Roze Coach Derek Brouwer is life coach, psycholoog en orthomoleculair specialist en helpt juist die mensen die moeite hebben om dit naar buiten te brengen op een manier die voor hun het beste is. Hij helpt hen persoonlijke angsten te overwinnen en negatieve reactie te plaatsen en los te laten, maar ondersteunt vooral in de ontdekkingsreis van het zelf na de ‘coming out’. Derek Brouwer heeft 5 tips hoe om te gaan met reacties uit de omgeving.

5 Tips hoe om te gaan met reacties van omgeving: 

1.    Geef mensen de tijd om te wennen aan het idee, jij hebt hier ook tijd voor nodig gehad. Zeker als mensen niets verwachten kunnen ze tijd nodig hebben om te verwerken.
2.    Soms vinden personen het prettiger om het van een ander te horen dan van jou zelf. Vraag of een ingewijde vriend/familielid jou kan helpen met het vertellen.
3.    Negatieve reacties zijn vaak niet persoonlijk op jou als persoon gericht maar onbegrip voor de geaardheid zelf. Probeer dit in jouw achterhoofd te houden.
4.    Vraag geen goedkeuring van mensen die je het vertelt ook al is dit soms moeilijk. Het is namelijk geen vraag maar een mededeling voor jouw naasten.
5.    Probeer mensen duidelijk te maken dat jij dezelfde persoon blijft ondanks jouw geaardheid. Het delen van deze geaardheid helpt jou om meer jezelf te kunnen zijn.

Vergeet niet: je bent nog steeds dezelfde persoon, jouw geaardheid is niet allesbepalend en slechts een facet. Wees geduldig met jezelf en de mensen om je heen. Het heeft tijd nodig.

Roze Coach-deal

Groupon werkt samen met Roze Coach Derek Brouwer zodat het voor iedereen mogelijk is om op een voor hem of haar veilige manier uit de kast te komen, om te leren gaan met (negatieve) reacties en zichzelf te ontdekken na dit moment. Op latere leeftijd, als tiener, of juist als 20/30-jarige, iedere moment, brengt weer andere vragen en obstakels met zich mee. Hoe zorg je dat je je thuis voelt in de gay-scene? Wat als mensen je geaardheid blijven ontkennen? En wie ben je nu eigenlijk als persoon en welke plek neemt de geaardheid hierin in? Bezoekers van Groupon kunnen de hele week een voucher kopen voor zichzelf of om cadeau te geven voor 1 of 2 uur met Roze Coach Derek Brouwer in zijn praktijk in Utrecht of Amsterdam. Meer informatie over de deal lees je hier.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.