Tweederde singles voelt zich depressief tijdens de feestdagen

Het vooruitzicht om Kerst en Oud & Nieuw zonder partner door te moeten brengen geeft twee derde van de singles een depressief gevoel. Zo’n 82 procent ervaart het alleen zijn rondom de feestdagen zwaarder dan op andere momenten in het jaar. Dit blijkt uit een korte enquête van online magazine Singlessite.nl.

Single & Alleen
Bij het zien van gelukkige stelletjes in de maand december wordt de single nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt; ze zijn partnerloos. Zo’n 82 procent beleeft het alleen zijn dan ook veel bewuster dan op andere momenten van het jaar en dat heeft zijn weerslag. Maar liefst 42 procent van de singles geeft aan zich rondom de Kerstdagen een beetje depressief te voelen. Nog eens een kwart kenmerkt zichzelf als behoorlijk depressief en een overige 2 procent zelfs als erg depressief.

Bridget Jones
Waar ziet de single tegen op en wat stoort hen het meest in de decembermaand? Op een gedeelde eerste plaats (42%) komt het zien van gelukkige stelletjes die samen plannen maken voor de feestdagen. Ook geconfronteerd worden met innig zoenende koppels die elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensen is een doorn in het oog. Een goede tweede is het gemis aan intimiteit en gezelligheid waar anderen met partner wel naar uit kunnen kijken. Ook de geijkte familiebezoekjes zijn niet erg in trek. Het net als Bridget Jones verantwoording moeten afleggen aan de kerstdis waarom ze nu nog steeds geen partner hebben stoort hen mateloos.

Singles & Feestdagen
De meeste singles doen voorafgaand aan december geen extra moeite om er voor te zorgen dat ze tijdens de feestdagen een relatie hebben. Slechts 11 procent zegt meer te gaan daten, een relatiebureau in te schakelen, een feest te bezoeken of met singles op reis te gaan. Nog eens 17 procent wil wel actiever op zoek, maar weet nog niet hoe. Ondanks de irritaties brengen verreweg de meeste singles de feestdagen uiteindelijk toch bij familie (35%) of vrienden (21%) door. Ruim een vijfde blijft alleen thuis. De kans dat er bij hen een kerstboom in de kamer staat is klein, want slechts 37 procent schaft er een aan.

Goede voornemens
Goede voornemens hebben de singles overigens wel. Deze richten zich voornamelijk op het vergroten van het sociale netwerk (35%) en te proberen in het nieuwe jaar gelukkiger te zijn met zichzelf (33%). Nog eens 31 procent heeft het plan om in 2010 echt de liefde van zijn of haar leven te vinden. Voornemens als stoppen met roken of minder alcohol drinken worden overigens nauwelijks genoemd. Wat overtollige kilo’s kwijtraken staat wel hoog genoteerd (26%), evenals meer sporten (24%) in het nieuwe jaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!