contacten leggen

Tweede kans café voor singles

Ben je single en ga je graag uit? Behalve singlefeesten of activiteiten met singles kun je natuurlijk ook naar het tweede kans café. Je kent het wel, het café waar gescheiden mannen en vrouwen samen komen.

Tweede kans kroeg

Vrijwel ieder dorp of stad heeft er wel eentje of meer: het café dat in de volksmond ook wel bekend staat als de scheidingskroeg, of tweede kans café. Single mannen en vrouwen, te midden van de scheiding of kort erna op zoek  naar nieuwe sociale contacten, een praatje, biertje of wijntje, een rebound om het verdriet te verzachten of serieus op zoek naar een nieuwe relatie.

In ieder stad(je)

Wil je als nieuwbakken single niet stad en land af voor een date, singlesfeest, dansavond of vrijdagmiddagborrel om nieuwe mensen te leren kennen? Dan blijf je lekker in je eigen buurt. Als je je oor te luister legt hoor je snel genoeg waar al die andere singles naar toe gaan als ze een avondje uit willen. Woon je in een klein dorp, dan zit het tweede kans café vast en zeker in de eerste de beste dichtst bij zijnde plaats van een iets groter formaat. In de ‘grote stad’ zal je er vast meer dan eentje aantreffen. Het heeft zo z’n voordelen om in het ‘scheidingscafé’ nieuwe mensen te leren kennen. Dikke kans dat ze vlak bij jou in de buurt wonen dus een afspraakje voor een filmpje, etentje of theater uitje is zo gemaakt!

One-night-stand

Toegegeven, nadelen heeft het ook. In het tweede kans café kom je snel bekenden tegen (want allemaal uit dezelfde buurt) en daarmee misschien dus ook mensen waarvan je niet wilt dat ze weten dat je ‘op zoek’ bent. Wanneer je nog helemaal niet toe bent aan een nieuwe relatie maar wel een gezellige one-night-stand zoekt, is het misschien niet zo prettig als je hem of haar een week later in de supermarkt of op de ouderavond van een van je kinderen weer tegen het lijf loopt. Niks mis met borrelen en flirten natuurlijk, maar iedere week een ander oppikken uit het zelfde café kan natuurlijk wel enige imago schade aanrichten..

Tip singles

Wil jij een gezellig ‘tweede kans café voor singles’ tippen aan onze bezoekers? Vertel ons dan de naam van het café (en de naam van de stad of dorp) waarvan jij weet dat er op vrijdag en zaterdagavond veel kersverse singles bij elkaar komen! Wie weet.. nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.