contacten leggen

Tweede kans café voor singles

Ben je single en ga je graag uit? Behalve singlefeesten of activiteiten met singles kun je natuurlijk ook naar het tweede kans café. Je kent het wel, het café waar gescheiden mannen en vrouwen samen komen.

Tweede kans kroeg

Vrijwel ieder dorp of stad heeft er wel eentje of meer: het café dat in de volksmond ook wel bekend staat als de scheidingskroeg, of tweede kans café. Single mannen en vrouwen, te midden van de scheiding of kort erna op zoek  naar nieuwe sociale contacten, een praatje, biertje of wijntje, een rebound om het verdriet te verzachten of serieus op zoek naar een nieuwe relatie.

In ieder stad(je)

Wil je als nieuwbakken single niet stad en land af voor een date, singlesfeest, dansavond of vrijdagmiddagborrel om nieuwe mensen te leren kennen? Dan blijf je lekker in je eigen buurt. Als je je oor te luister legt hoor je snel genoeg waar al die andere singles naar toe gaan als ze een avondje uit willen. Woon je in een klein dorp, dan zit het tweede kans café vast en zeker in de eerste de beste dichtst bij zijnde plaats van een iets groter formaat. In de ‘grote stad’ zal je er vast meer dan eentje aantreffen. Het heeft zo z’n voordelen om in het ‘scheidingscafé’ nieuwe mensen te leren kennen. Dikke kans dat ze vlak bij jou in de buurt wonen dus een afspraakje voor een filmpje, etentje of theater uitje is zo gemaakt!

One-night-stand

Toegegeven, nadelen heeft het ook. In het tweede kans café kom je snel bekenden tegen (want allemaal uit dezelfde buurt) en daarmee misschien dus ook mensen waarvan je niet wilt dat ze weten dat je ‘op zoek’ bent. Wanneer je nog helemaal niet toe bent aan een nieuwe relatie maar wel een gezellige one-night-stand zoekt, is het misschien niet zo prettig als je hem of haar een week later in de supermarkt of op de ouderavond van een van je kinderen weer tegen het lijf loopt. Niks mis met borrelen en flirten natuurlijk, maar iedere week een ander oppikken uit het zelfde café kan natuurlijk wel enige imago schade aanrichten..

Tip singles

Wil jij een gezellig ‘tweede kans café voor singles’ tippen aan onze bezoekers? Vertel ons dan de naam van het café (en de naam van de stad of dorp) waarvan jij weet dat er op vrijdag en zaterdagavond veel kersverse singles bij elkaar komen! Wie weet.. nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag